Călăraşi: Patru persoane arestate în dosarul pensiilor medicale acordate fraudulos

Medicul şi asistenta din Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa şi cele două infirmiere reţinute în dosarul pensiilor medicale acordate fraudulos au fost arestate preventiv de către magistraţii Tribunalului Călăraşi.

926 afișări
Imaginea articolului Călăraşi: Patru persoane arestate în dosarul pensiilor medicale acordate fraudulos

Călăraşi: Patru persoane arestate în dosarul pensiilor medicale acordate fraudulos (Imagine: Shutterstock)

Pe numele medicului Laura Ionela Bustan şi al asistentei medicale Veronica Duţă de la Cabinetul de expertiză medicală Olteniţa din cadrul Casei Judeţene de Pensii Călăraşi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru fapte de corupţie, în acelaşi dosar Tribunalul Călăraşi emiţând mandate de arestare preventivă şi pentru două infirmiere de la Spitalul Municipal Olteniţa, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX procurorul Xenofonte Purcărea de la Parchetul Tribunalului Călăraşi.

Cele patru cadre medicale acuzate de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi infracţiuni de fals fuseseră reţinute în dosarul în care poliţiştii şi procurorii anchetează acordarea de pensii medicale pentru aproximativ 230 de persoane care nu aveau acest drept şi care au obţinut pensiile în baza unor documente false, prejudiciul adus bugetului de stat fiind calculat la şase milioane de lei.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi, de asemenea, în stare de libertate, doi poliţişti acuzaţi de trafic de influenţă după ce ar fi intervenit pe lângă cele două membre ale Comisiei de expertiză medicală Olteniţa pentru ca rude ale lor să obţină pensii de boală în mod nejustificat.

Medicul Laura Ionela Bustan şi asistenta Veronica Duţă de la Cabinetul de expertiză medicală Olteniţa din cadrul Casei Judeţene de Pensii Călăraşi şi cele două infirmiere de la Spitalul Municipal Olteniţa au fost reţinute luni pentru 24 de ore.

Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest caz vor fi extinse asupra altor peste 200 de persoane, care vor fi puse sub acuzare pentru dare de mită şi înşelăciune, întrucât au beneficiat de pensii de la bugetul public în baza unor documente falsificate.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi procurorii de la Parchetul Tribunalului Călăraşi au făcut , luni, trei percheziţii în Olteniţa şi în Bucureşti, la locuinţele unor membri ai Comisei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa şi la un cabinet medical, acţiunile fiind organizate în cadrul unor anchete privind săvârşirea mai multor infracţiuni în urma cărora sute de persoane au beneficiat de pensii medicale în baza unor documente false, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la şase milioane de lei.

Astfel, potrivit anchetatorilor, suspecţii au ajutat 230 de persoane să beneficieze ilegal de pensii medicale, fără să sufere de afecţiunile menţionate în documentele eliberate în fals de Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa.

Această comisie este una dintre cele trei comisii care funcţionează în cadrul Casei Judeţene de Pensii Călăraşi şi care au dreptul de a emite decizii privind capacitatea de muncă a celor care solicită pensionarea din motive medicale. Celelalte două comisii funcţionează în municipiul Călăraşi şi în oraşul Lehliu Gară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici