Calea ferată a Putin: liderul de la Kremlin călătoreşte cu trenuri blindate din motive de securitate

Potrivit organului de presă independent Proekt, preşedintele rus şi-a construit o reţea feroviară secretă în ţară, cu staţii aferente, pentru a ajunge la reşedinţa sa.

8623 afișări
Imaginea articolului Calea ferată a Putin: liderul de la Kremlin călătoreşte cu trenuri blindate din motive de securitate

Calea ferată a Putin: liderul de la Kremlin călătoreşte cu trenuri blindate din motive de securitate

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a construit o reţea feroviară secretă, cu staţii aferente, pentru a ajunge la reşedinţa sa din ţară. Ştirea, difuzată pe Telegram de organul de presă independent «Proekt Media», urmează celei de ieri, potrivit căreia, de la începutul invaziei Ucrainei, liderul rus a recurs tot mai mult la un tren personal blindat din motive de securitate.

„Toate principalele reşedinţe ale lui Vladimir Putin au fost conectate prin linii de cale ferată, iar în apropiere au fost construite gări secrete”, dezvăluie „Proekt”, subliniind că cel puţin trei locaţii sunt conectate prin această reţea. În special, pe teritoriul Parcului Naţional Valdai a fost identificată o gară cu heliport: asta are loc lângă satul Dolgiye Borody, la aproximativ 435 de kilometri nord-est de Moscova, unde Putin şi-a construit o reşedinţă.

Trei locuitori ai zonei au confirmat pentru „Proekt” că gara şi o linie de cale ferată specială au fost construite special pentru şeful statului.

Un fost mecanic de tren care lucrează la tronsonul Moscova-Sankt Petersburg a explicat că şinele de lângă Valdai sunt „în stare groaznică”. Când a fost construită linia specială care duce la reşedinţa lui Putin, doar o parte din şine au fost reparate, în timp ce restul au rămas aşa cum erau. S-a spus că este o modalitate de a izola şi mai mult reşedinţa ţarului.

Foloseşte tot mai puţin avioanele

În plus, potrivit imaginilor din satelit, în 2015 a apărut staţia Novo-Ogaryovo, care se află la 400 de metri de reşedinţa lui Putin din regiunea Moscova. „Această staţie”, explică Proekt, „este ascunsă în spatele unui gard înalt, pe care sunt instalate camere de supraveghere la fiecare 10 metri. În 2017, în apropierea reşedinţei de vară a lui Bocharov Ruchey, din Soci, au apărut şi o platformă şi o nouă ramură de cale ferată”.

O investigaţie a Centrului Dosar, un proiect de investigaţie fondat de fostul oligarh şi oponent rus Mihail Hodorkovski, a relevat că Putin „călătoreşte din ce în ce mai puţin cu avioane prezidenţiale, dar într-un tren personal blindat special”.

Trenul blindat al lui Putin, potrivit „Novaia Gazeta”, s-ar afla într-o curte feroviară a gării Kalanciovskaia, în centrul Moscovei, unde există deja un terminal privat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici