Calendar Definitivat 2018 | Peste 800 de candidaţi vor susţine examenul pe 18 iulie, în Capitală

Peste 800 de candidaţi vor susţine, pe 18 iulie, în Capitală, proba scrisă a examenului definitivat, se arată într-un raport al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Primele rezultate vor fi afişate pe 24 iulie.

223 afișări
Imaginea articolului Calendar Definitivat 2018 | Peste 800 de candidaţi vor susţine examenul pe 18 iulie, în Capitală

Calendar Definitivat 2018 | Peste 800 de candidaţi vor susţine examenul pe 18 iulie

Potrivit calendarului de desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, cei 844 de candidaţi înscrişi vor susţine proba scrisă pe 18 iulie, urmând ca primele rezultate să fie afişate pe 24 iulie.

Contestaţiile vor putea fi depuse în perioada 24-25 iulie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 27 iulie.

Conform metodologiei, stagiul minim de practică obligatoriu pentru obţinerea definitivării în învăţământ are o durată de un an şcolar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite.

Candidaţii aflaţi pentru prima dată în situaţia efectuării stagiului de practică se pot înscrie la examen dacă în anul de stagiu desfăşoară activitate la catedră cu normă întreagă în calitate de cadru didactic calificat şi pot susţine proba scrisă dacă finalizează stagiul de practică obligatoriu în sesiunea respectivă.

Candidaţii pot susţine examenul naţional pentru definitivare în învăţământ fără taxă de cel mult trei ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea, la unitatea de învăţământ la care se depune dosarul de înscriere, a unei taxe în cuantum de 300 lei.

Proba scrisă se desfăşoară începând cu ora 10:00, durata de redactare a lucrării fiind de patru ore.

Prezentarea comisiei la centrul de examen se face în intervalul orar 7:00 - 7:30, pe baza buletinului de identitate şi a delegaţiei de serviciu.

De asemenea, accesul candidaţilor în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 8:00 - 8:45 pe baza actului de identitate valabil - carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate - ori, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului în termen de valabilitate.

Candidaţii şi asistenţii supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul sau telefoane mobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici