Calendarul înscrierii în învăţământul primar 2023-2024, aprobat de ministrul Educaţiei

Calendarul înscrierii în învăţământul primar 2023-2024, aprobat de ministrul Educaţiei, a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

878 afișări
Imaginea articolului Calendarul înscrierii în învăţământul primar 2023-2024, aprobat de ministrul Educaţiei

Calendarul înscrierii în învăţământul primar 2023-2024, aprobat de ministrul Educaţiei

Potrivit acestuia, în perioada 3-18 mai 2023, va avea loc completarea, depunerea şi validarea cererilor-tip de înscriere.

Prima etapă de înscriere începe în 19 mai. Până în 23 mai va avea loc procesarea cererilor-tip şi repartizarea copiilor la şcoala de circumscripţie.

Între 23 şi 29 mai va avea loc procesarea cererilor-tip prin care se solicită înscrierea la o altă unitate decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. În 30 mai este programată repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală, dar care nu au fost admişi şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie.

În 31 mai vor fi afişate la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar lista candidaţilor înscrişi şi a numărului de locuri rămase libere.

A doua etapă de înscriere începe în 5 iunie, când va fi comunicată la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar procedura de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

Între 6 şi 12 iunie are loc depunerea şi validarea cererii-tip de înscriere de către părinţii ai căror copii nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ.

În 13 şi 14 iunie vor fi procesate cererile, iar în 15 iunie vor fi afişate listele finale curpinzând copiii înscrişi în clasa pregătitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici