Cazul revoltător al schingiutorului de cai. Final trist pentru calul ars de viu. „Încerca şi îşi dorea să se ridice, era extrem de prezent şi dorea să ne arate că poate trăi”

  • Calul pe care a fost aruncat ulei incins, chiar de către „stăpânul” său, a murit.
  • Salvatorii lui Bruno au luat decizia grea şi anume eutanasierea. Animalul suferea cumplit în urma arsurilor.
  • Proprietarul violent se află în arest preventiv. Acesta este bănuit că a schingiuit şi a omorât şapte cai.
1155 afișări
Imaginea articolului Cazul revoltător al schingiutorului de cai. Final trist pentru calul ars de viu. „Încerca şi îşi dorea să se ridice, era extrem de prezent  şi dorea să ne arate că poate trăi”

Bruno a fost eutanasiat FOTO Adăpostul pentru cai „Steaua Speranţei”/Facebook

Calul salvat de poliţişti şi dus la un adăpost pentru animale a fost eutanasiat vineri seară. Rănile sale îi provocau prea multă durere iar corpul său era deja slăbit din cauza arsurilor de gradul IV, care i-au afectat muşchii şi nervii.
 
„BRUNO a fost eutanasiat azi noapte. S-a culcat pe burta şi nu s-a mai putut ridica. Pulsul era mare, fapt care indica o durere. 
S-a hotărât eutanasierea lui, dar decizia a fost amânată de câteva ori. Încerca şi îşi dorea să se ridice, era extrem de prezent şi dorea să ne arate că poate trăi”, au scris reprezentanţii adăpostului unde calul era îngrijit.
 
„Aseară s-a constatat că pe pulpa stânga din spate, după ce a căzut pielea arsă, muşchiul era necrozat şi rupt în felii pe verticală, indicând arsuri de gradul IV (pielea carbonizată, nervii şi muşchii). Pentru un cal, aceste leziuni sunt incompatibile cu viaţa.
Conform normelor şi uzantelor, importantă este calitatea vieţii şi nu durata ei”, au mai scris activiştii pentru protecţia cailor.
 
Din informaţiile oamenilor legii, proprietarul nu ar fi la prima infracţiune la adresa bunăstării şi vieţii animalelor.
 
Ancheta a început în 9 martie, când suspectul a incendiat o căruţă la care era legat un cal. Acesta e bănuit că ar mai fi schingiut şi ucis şapte cai.
 
Miercuri, el a fost reţinut de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Ilfov fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de schingiuirea şi uciderea animalelor şi distrugere prin incendiere. 
 
Bărbatul din Ilfov aşteaptă decizia judecătorului, care va decide dacă poate fi cercetat în stare de libertate. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici