Camelia Mihăilă, reţinută în cazul corupţiei de la Vama Naidăş, e soţia şefului Parchetului Oraviţa

Camelia Mihăilă, reţinută în cazul corupţiei de la Vama Naidăş, este soţia prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Oraviţa, Cristinel Mihăilă, colegii acesteia spunând, potrivit interceptărilor ambientale făcute în timpul anchetei, că soţul ei i-a interzis să ia mită.

410 afișări
Imaginea articolului Camelia Mihăilă, reţinută în cazul corupţiei de la Vama Naidăş, e soţia şefului Parchetului Oraviţa

Camelia Mihăilă, reţinută în cazul corupţiei de la Vama Naidăş, e soţia şefului Parchetului Oraviţa (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

În referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cu propunere de arestare preventivă a Cameliei Mihăilă, lucrător vamal la PTF Naidăş şi a altor 15 vameşi şi poliţişti de frontieră, procurorii anticorupţie prezintă, prin prisma unor înregistrări ambientale, târguielile pe care le făceau lucrătorii acestei instituţii privind mita în cazul celor care pe lângă bani optau şi pentru produse, precum jamboane de porc, vegeta, băutură fină sau ţigări.

Un caz inedit surprins în timpul anchetei de la Naidăş este acela al Cameliei Mihăilă, despre care colegii acesteia arată că nu ar fi avut permisiunea soţului să ia mită.

Această situaţie reise din înregistrarea ambientală din 28 noiembrie 2010, când a primit atât pentru ea, cât şi pentru alţi lucrători vamali suma de 1.350 de euro de la ofiţerul de poliţie de frontieră Ion Ionuţ Soare, reprezentând o parte din suma primită ca mită, pentru un transport ilegal de ţigări făcut de traficantul Ion Buică.

Înregistrarea ambientală îi are ca protagonişti pe Soare şi agentul de poliţie de frontieră Gheorghe Moţ, cu ocazia împărţirii banilor în apartamentul în care locuiau:

"Soare: Ăştia sunt ai noştri .... Ăştia-s ai lui doamna Camelia.

Grund: Câţi îs la Camelia?

Soare: Numără-i!

Grund: 13 jumătate (1.350 euro)....

Grund: Aşa. Mergi acum să-i dai lui Camelia?

Soare: Nu, c-o zis că ... nu-i acasă. Că nu ştie bărba'su c-o sparge, o zis. Zice: «nici nu vreau să mă gândesc...»"

Camelia Mihăilă este trecută în declaraţia de avere a soţului său, completată în 15 mai 2009.

Astfel, potrivit declaraţiei de avere a prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Oraviţa, soţia sa, Camelia Mihăilă, a câştigat ca angajat al Biroului Vamal Naidăş suma de 34.335 de lei.

Conform documentului, Cristinel Mihăilă deţine, împreună cu soţia, patru terenuri, unul în comuna Giroc, judeţul Timiş, de 540 de metri pătraţi, din 2005, şi alte trei în judeţul Caraş-Severin - de 4.500 de metri pătraţi, în Oraviţa, din 1991, de 320 de metri pătraţi, în Văliug, din 2001, şi de 10 hectare, în Vrăniuţ, din 2005.

Familia Mihăilă mai are două case de locuit - în Oraviţa şi Giroc, precum şi două apartamente, în Anina şi Bucureşti. Casa din Giroc, de 112 metri pătraţi, a fost cumprată în 2005, iar cele două apartamente, de 93 şi, respectiv, 56 de metri pătraţi, au fost achiziţionate în 2007. Casa din Oraviţa, de 179 de metri pătraţi, a fost construită de soţii Mihăilă în perioada 1994-2001.Valoarea de impozitare a celor patru imobile este de peste 408.000 de lei.

Cristinel Mihăilă deţine două autoturisme, o Dacie din 2002 şi o Skoda din 2005.

Acesta a trecut în document că are datorii la trei bănci, din care un credit de 81.500 de euro, luat în 2007 şi scadent în 2027, peste 100.000 de franci elveţieni, scadent în 2009, şi 9.000 de lei, ultima fiind "descoperire card".

Din salariul de prim-procuror la Parchetul Judecătoriei Oraviţa, Cristinel Mihăilă a câştigat 84.548 de lei. În declaraţia de avere din 2009 acesta a menţionat şi suma de 33.450 de lei, drepturi salariale restante câştigate în urma unor hotărâri judecătoreşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici