Camelia Roiu, medicul care a filmat pacientul pe rănile căruia se aflau larve, către ministrul Sănătăţii: E păcat că nu ne-aţi protejat pe toţi care am spus adevărul

Medicul care a filmat pacientul de la Spitalul de Arşi pe rănile căruia se aflau larve a scris pe pagina de Facebook un mesaj adresat ministrului Sănătăţii, referitor faptul că este cercetat disciplinar şi la modul în care este tratat de colegi, susţinând că este "împiedicat să îşi facă meseria".

5439 afișări
Imaginea articolului Camelia Roiu, medicul care a filmat pacientul pe rănile căruia se aflau larve, către ministrul Sănătăţii: E păcat că nu ne-aţi protejat pe toţi care am spus adevărul

Camelia Roiu, medicul care a filmat pacientul pe rănile căruia se aflau larve, către ministrul Sănătăţii: E păcat că nu ne-aţi protejat pe toţi care am spus adevărul

"Nici hârtiile astea nu sunteţi de acord, domnule ministru, să le arat? Am inţeles de la şedinţa de vineri, când aţi venit în spital, că nu sunteţi de acord cu asemenea practici (imaginile filmate) şi că vă imaginaţi cât de greu îţi e când stă cineva la "popoul tau" să e pozeze în timp ce îţi faci meseria. Doar că eu nu am pozat pe nimeni în timp ce opera. Încercaţi atunci să faceţi acelaşi exercitiu de imaginaţie cu mine, acum, când sunt convocată în vreo două comisii de cercetare disciplinară, comisii compuse din medici inculpaţi penal care, culmea, aveau în responsabilitate şi unitatea de transfuzii şi tot ce ţine de îngrijirea arşilor (inclusiv viermii)", a scris medicul Camelia Roiu pe pagina sa de Facebook după ce a postat documentele prin care este convocată de comisia de cercetare disciplinară a Spitalului de Arşi.

În mesajul postat medicul susţine că este împiedicat să îşi facă meseria.

"Poate vă imaginaţi şi cum mă simt când sunt împiedicată să-mi fac meseria, când mi se taie în foaia de terapie indicaţiile de analize şi monitorizările orare şi când vine un şef iresponsabil să-mi ia aparatele performante din sala de operaţie pe motiv că le degradez dacă le deplasez 10 metri, aparatele fiind mobile din fabricaţie. Poate vă imaginaţi şi cum e să-ţi zică soţul asistentei şefe "Taci, că te pocnesc" iar comisia de disciplină, din care face parte acelaşi şef, să-l sancţioneze exemplar cu "mustrare verbală". Ştiţi că psihologii spun că sentimentul de vină e cel mai greu de dus. Mai ales când e vorba de morţi. Eu mă săturasem. Cineva trebuia să şi-i asume...", a mai scris Camelia Roiu.

De asemenea, Camelia Roiu îi reproşează ministrului Vlad Voiculescu lipsa de transparenţă în cazul schimbării din funcţie a fostului manager al unităţii medicale, Mihai Marinescu, şi recomandă un spital modular cu 60 de paturi, menţionând că renovarea secţiei de Terapie Intensivă nu e suficientă.

"E păcat că nu ne-aţi protejat, pe toţi cei care am spus adevărul despre sistem. Suntem atât de puţini şi atât de singuri. Eu m-am simţit sacrificată, exact ca în faţa unui pluton de execuţie. Am trăit o săptămână în iad. Domnule ministru, aţi avut o şansă istorică pe care tocmai aţi ratat-o! Sau poate că încă nu", a mai spus medicul.

Doctorul Camelia Roiu este cel care a înregistrat imaginile cu pacientul pe rănile căruia se aflau larve, bărbat care ulterior a decedat. În urma apariţiei înregistrării şi a altor informaţii referitoare la activitatea Spitalului de Arşi au fost demarate maiu multe verificări, atât în cadrul a doua anchete penale cât şi efectuate de Ministerul Sănătăţii. Totodată, Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a unităţii medicale a fost închisă.

În legătură cu imaginile înregistrate de Camelia Roiu, Vlad Voiculescu declara la Digi 24: "Sper că după ce a lăsat camera din mână a încercat să ajute pacientul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici