Camera Deputaţilor a adoptat Legea Camerelor agricole

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, joi, în calitate de for decizional, noua lege care priveşte organizarea şi funcţionarea Camerelor agricole, în favoarea actului normativ fiind exprimate 179 de voturi, înregistrându-se de asemenea 4 voturi "împotrivă" şi 7 abţineri.

590 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a adoptat Legea Camerelor agricole

Camera Deputaţilor a adoptat Legea Camerelor agricole (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Proiectul reglementează un nou mod de reprezentare a producătorilor, fermierilor, patronatului şi a asociaţiilor agricole la nivelul Camerelor agricole, putând obţine funcţii de reprezentare inclusiv medicii veterinari sau silvicultorii.Camera Deputaţilor a adoptat Legea Camerelor agricole

În cursul dezbaterilor, deputatul UDMR Marton Arpad s-a arătat nemulţumit de modul în care sunt aleşi membrii Camerelor agricole. "Aşa cum este această prevedere, care cică se va aplica în 90 de zile ... nici în 90 de ani nu se va putea aplica această lege", a susţinut deputatul UDMR.

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor, Adrian Rădulescu, a intervenit pentru a explica faptul că reprezentarea la nivelul acestor Camere agricole este asigurată fiecărei categorii profesionale care are atribuţii în domeniul agricol.

Legea urmează să fie transmisă şefului statului spre promulgare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici