Camera Deputaţilor a înfiinţat o comisie de anchetă pentru cei peste 400 de copii dispăruţi în România

  • Camera Deputaţilor a înfiinţat, luni, o Comisie de anchetă privind situaţia celor peste 400 de copii dispăruţi din România.
  • deputaţii vor propune măsuri legislative după ce audiază persoane responsabile din domeniu, dar şi pe cei care au informaţii despre cazuri de dispariţie.
  • Comisia va contribui la strategia de combatere a traficului de persoane.
1122 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a înfiinţat o comisie de anchetă pentru cei peste 400 de copii dispăruţi în România

Camera Deputaţilor a înfiinţat o comisie de anchetă pentru cei peste 400 de copii dispăruţi

România este ţara în care sute de copii dispar fără urmă. Zeci de cazuri noi se adaugă sutelor de dosare care aşteaptă şi de 20 de ani o rezolvare.

La iniţiativa deputaţilor PNL Adriana Săftoiu şi Mara Calista, Camera Deputaţilor a înfiinţat, luni, o comisie de anchetă privind situaţia cazurilor copiilor dispăruţi.

Numai anul trecut au fost înregistrate aproximativ 4.000 de cazuri de copii dispăruţi. Dintre aceştia, doar 3.600 au fost găsiţi.

„Dincolo de numărul foarte ridicat de copii care sunt declaraţi dispăruţi din diferite motive, avem în continuare peste 400 de copii care s-au pierdut (...). În prezent suntem prima ţară din UE cu cei mai mulţi oameni traficaţi, dintre care, mai mult de jumătate sunt minori iar 67% dintre ei sunt traficaţi în scopuri de abuz sexual”, spune Oana Bîzgan, deputat independent, susţinătoare a Comisiei de anchetă privind copiii dispăruţi.

Comisia va contribui la strategia de combatere a traficului de persoane.

„Bugetul care este alocat implementării acestei strategii este insignifiant, aş spune chiar zero”, a mai spus Bîzgan.

Deputaţii comisiei vor putea chema la audieri angajaţi ai instituţiilor responsabile de găsirea copiilor, dar şi persoane care au informaţii despre acest fenomen. Cu informaţiile adunate, membrii

Comisiei vor propune Camerei Deputaţilor măsuri şi proiecte pe care să le transforme în legislaţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici