Camera Deputaţilor îşi cumpără plug pentru zăpadă şi alte "mărunţişuri", de 430.000 de lei

Biroul Permanernt al Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, un memorandum intern privind modificarea listei de dotări independente ale Camerei, potrivit căruia acest for legislativ urmează să achiziţioneze un plug de zăpadă şi "nişte mărunţişuri", a declarat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

259 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor îşi cumpără plug pentru zăpadă şi alte "mărunţişuri", de 430.000 de lei

Camera Deputaţilor îşi cumpără plug pentru zăpadă şi alte "mărunţişuri", de 430.000 de lei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am depus la Biroul Permanent al Camerei un memorandum privind modificarea listei de dotări independente şi alte cheltuieli asimilate investiţiilor pe anul 2013. Bugetul, în urma rectificării bugetare, s-a redus şi a rămas la suma de 3.961 mii lei. În ceea ce priveşte procurarea de autoturisme, în urma licitaţiei s-au cumpărat (autoturisme -n.r.) cu 3.935 mii de lei, rezultând o economie de 430.000 de lei. Din această economie, de 430.000 de lei s-a aprobat dotarea cu un plug pentru zăpadă şi cu alte materiale din acestea mărunte care sunt necesare în momentul de faţă", a explicat Mircovici.

El a arătat că, aşa cum "omul îşi ia lopată, iar cel care are o suprafaţă mai mare îşi ia aspirator", Camera Deputaţilor îşi ia un plug pentru zăpadă.

"Din 430.000 de lei ce poţi să iei? Deci s-a luat plugul, se mai iau două elemente pentru instalaţia cu circuit închis care există aici, nişte mărunţişuri. Atunci când discutăm despre bugetul unei Camere care înseamnă 0,03% din bugetul naţional, nu ne punem problema ce înseamnă 400.000 de lei în totalul unor cheltuieli, bani care sunt făcuţi din economia care a rezultat în urma licitării cumpărării maşinilor", a adăugat Niculae Mircovici.

Potrivit memorandumului intern, pe lista de dotări independente se mai află achiziţionarea a şapte laptopuri pentru pregătirea documentelor în timpul şedinţelor din plen din Biroul permanent şi din comisii, un echipament de jantare, o maşină de echilibrat roţi, o staţie de încărcat acumulatori, un tester diagnosticare, o instalaţie de colmatare instalaţii sanitare, un echipament termografic, un sistem integrat server multifuncţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici