Camera pornită la cursurile online ar putea deveni obligatorie. Ce spun elevii

  • Camera pornită la ore ar putea fi o măsură obligatorie.
  • Raluca nu susţine o astfel de idee şi spune că nu e acelaşi lucru ca la şcoală.
  • Profesorii nu au putut avea feedback din partea elevilor, din cauza camerei închise.
  • Narcis: Pot să simt că am o conexiune cu profesorul.
1204 afișări
Imaginea articolului Camera pornită la cursurile online ar putea deveni obligatorie. Ce spun elevii

Camera pornită la cursurile online ar putea deveni obligatorie. Ce spun elevii

Pentru o structură şcolară mai clară, Ministrul Educaţiei a venit cu o nouă propunere. El spune că predarea online cu camera deschisă ar putea intra în contractul de şcolarizare.
 
Atât elevii, cât şi studenţii sunt revoltaţi. Raluca a auzit vestea şi nu e de acord. Ea spune că se simte incomod în online. Simte o presiune mult mai mare.
 
„Cred că ne violează, pur şi simplu, intimitatea, pentru că nu suntem într-o sală de curs, nu suntem la şcoală, suntem la noi acasă, în camerele noastre. Mi se pare prea mult. Ni se cer prea multe, au foarte multe pretenţii de la noi şi cerinţe în condiţiile în care ei nu ne oferă atât de multe, în situaţia pandemiei”, a spus Raluca, elevă.
 
Profesorii nu au putut avea feedback din partea elevilor, mai ales când s-a lucrat cu camera video închisă. Din acest motiv, Felix Godeanu, profesor, susţine iniţiativa. El spune, însă, că internetul e cel mai mare inamic. 
 
„În situaţia în care internetul va funcţiona foarte bine peste tot, atunci da, este o măsură binevenită, este o măsură de bun simţ şi nu ar trebui neapărat implementată prin lege, ci efectiv fiecare profesor, fiecare elev ar trebui să ajungă la acest acord”, a afirmat Felix Godeanu, profesor.
 
Sunt şi cazuri de studenţi care îşi deschid camera voluntar. Este şi cazul lui Narcis, care simte că poate fi mai atent la ore aşa.
 
„Cred că este o idee foarte bună, în marea majoritate a orelor momentul acesta nu prea se practică, pentru că nici profesorii nu mai fac obligatoriu acest lucru, dar eu încerc să aplic cât de mult pot camera, pentru că e un beneficiu foarte mare. Pot să mă şi concentrez la ore, să simt că am o conexiune cu profesorul respectiv”, a spus Narcis Lunceanu, student.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici