Cameră: Primăriile pot dispune, în limita fondurilor, lucrări la locuinţe cu risc seismic

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede posibilitatea ca primăriile să poată dispune, în limita fondurilor, activităţi de proiectare şi execuţie în cazul locuinţelor proprietate privată a persoanelor fizice, pentru reducerea riscului seismic.

80 afișări
Imaginea articolului Cameră: Primăriile pot dispune, în limita fondurilor, lucrări la locuinţe cu risc seismic

Cameră: Primăriile pot dispune, în limita fondurilor, lucrări la locuinţe cu risc seismic (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul de lege, iniţiat de deputatul Diana Tuşa, a fost adoptat de deputaţi cu 292 voturi favorabile, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

"Luna aceasta s-au împlinit 38 de ani de la cutremurul din 1977. În ultimii ani s-au făcut expertize, dar mai rar s-au făcut consolidări. În Bucureşti doar 5% dintre blocurile cu risc seismic au fost reabilitate. Iniţiativa propune posibilitatea ca autorităţile administraţiei publice să poată dispune prin buget, în limita fondurilor alocate şi pentru activităţile de proiectare şi execuţie a lucrărilor de intervenţie în cazul locuinţelor proprietate privată a persoanelor fizice", a spus Diana Tuşa.

Deputaţii au adoptat, miercuri, şi un proiect de lege privind asigurarea contra cutremurelor, care prevede "instituirea obligaţiei societăţilor de asigurare, altele decât cele din cadrul PAID, de a transmite lunar primăriilor lista persoanelor fizice, juridice care au încheiat o asigurare facultativă care asigură toată riscurilor prevăzute în asigurarea obligatorie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici