Camere cu ventilatoare. Companiile, date în judecată dacă nu iau măsuri pentru femeile în menopauză

  • Angajatorii riscă să fie daţi în judecată pentru discriminare dacă nu iau măsuri pentru a ajuta femeile aflate la menopauză.
  • Comisia pentru Egalitate şi Drepturile Omului (EHRC) a emis noi îndrumări care clarifică obligaţiile legale ale angajatorilor faţă de femeile aflate la menopauză.
307 afișări
Imaginea articolului Camere cu ventilatoare. Companiile, date în judecată dacă nu iau măsuri pentru femeile în menopauză

Sursa foto: Pexels

Şefii sunt sfătuiţi să facă schimbări la locul de muncă, cum ar fi asigurarea unor camere liniştite şi a unor ventilatoare şi luarea în considerare a temperaturilor din încăperi pentru a se adapta femeilor aflate la menopauză, anunţă Sky News.

Noile îndrumări ale Comisiei pentru Egalitate şi Drepturile Omului recomandă şefilor să ia în considerare un program de lucru flexibil, inclusiv posibilitatea de a lucra de acasă, iar orele de începere şi de terminare a programului ar trebui să fie modificate dacă o femeie a avut o noapte de somn proastă sau într-o zi mai caldă.

De asemenea, EHRC recomandă relaxarea politicilor privind hainele mai răcoroase.

Cercetările arată că una din 10 femei care au lucrat în timpul menopauzei şi-a părăsit locul de muncă din cauza simptomelor, a precizat EHRC.

De asemenea, două treimi dintre femeile active cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani care au avut experienţa simptomelor menopauzei au declarat că acestea au avut un impact în mare parte negativ asupra lor la locul de muncă, au mai constatat studiile.

NHS spune că menopauza afectează de obicei femeile între 45 şi 55 de ani, dar poate apărea şi mai devreme.

Aceasta poate provoca simptome fizice şi psihologice, cum ar fi anxietatea, schimbările de dispoziţie, ceaţă cerebrală şi bufeuri. Aceste simptome pot dura luni sau ani de zile şi se pot schimba în timp.

În cazul în care companiile nu reuşesc să facă "adaptările rezonabile" sugerate, ar putea fi răspunzătoare de discriminare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici