Campanie de informare privind vizele temporare pentru SUA

Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada SUA la Bucureşti vor lansa, miercuri, o campanie comună pentru informarea cetăţenilor români care doresc să obţină o viză temporară pentru a vizita Statele Unite.

76 afișări
Imaginea articolului Campanie de informare privind vizele temporare pentru SUA

Campanie de informare privind vizele temporare pentru SUA (Imagine: Mediafax Foto)

Evenimentul va avea loc la sediul MAE, la ora 11.00, iar printre participanţi se numără ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Vor fi prezentate două clipuri de informare, unul al MAE şi unul al ambasadei SUA precum şi un banner online prin care va fi promovată campania.

Potrivit MAE, campania se alătură celorlalte acţiuni întreprinse de instituţiile din România pentru a îndeplini criteriile de includere în programul Visa Waiver, urmărind să contribuie la scăderea ratei de refuz a solicitărilor de viză pentru SUA.

"În cadrul campaniei, MAE şi Ambasada SUA vor disemina informaţii relevante şi sfaturi utile privind procedura de solicitare a vizei americane temporare (turistică, de studii, de afaceri etc.) şi criteriile de evaluare a eligibilităţii pentru acordarea vizei SUA", se arată într-un comunicat.

Ministerul de Externe precizează de asemenea că are 20 de acorduri de parteneriat pentru facilitarea accesului cetăţenilor la informaţiile de pe pagina proprie de internet prin intermediul unui banner online.

Campania vine în sprijinul solicitanţilor de viză, astfel încât aceştia să-şi poată evalua într-o anumită măsură şansele de obţinere a unei vize şi modul în care pot demonstra, cu ajutorul "legăturilor puternice cu ţara de origine", că nu intenţionează să rămână definitiv în Statele Unite.

Conform legislaţiei americane, toţi cetăţenii străini care solicită viză temporară pentru Statele Unite sunt potenţiali imigranţi, acest principiu aplicându-se oricărui cetăţean din lume care are nevoie de viză ca să viziteze Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici