Campanie de sterilizare şi deparazitare a câinilor şi pisicilor fără stăpân din sectorul 6

Aproximativ 500 de câini fără stăpân, din sectorul 6, vor fi sterilizaţi, deparazitaţi şi vaccinaţi lunar de către echipele Vier Pfoten, în baza unui protocol încheiat, miercuri, cu primăria.

288 afișări
Imaginea articolului Campanie de sterilizare şi deparazitare a câinilor şi pisicilor fără stăpân din sectorul 6

Campanie de sterilizare şi deparazitare a câinilor şi pisicilor fără stăpân din sectorul 6 (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Campania de sterilizare, deparazitare şi vaccinare a câinilor şi pisicilor fără stăpân din sectorul 6 va începe luni, protocolul de colaborare fiind încheiat pentru o perioadă de şase luni.

În această perioadă, echipele Vier Pfoten vor prinde, steriliza, deparazita, vaccina, marca cu crotal şi înregistra câinii şi pisicile fără stăpân. În baza protocolului semnat, miercuri, cu Primarul sectorului 6, Rareş Mănescu, medicii organizaţiei neguvernamentale îşi vor desfăşura activitatea într-un spaţiu amenajat în curtea Administraţiei Domeniului Public (ADP).

Primarul Rareş Mănescu, a declarat, după semnarea protocolului, că administraţia locală s-a angajat să asigure spaţiul necesar, combustibil pentru deplasarea echipelor Vier Pfoten pe teren, precum şi masa de prânz pentru echipele mobile.

Edilul sectorului 6 a mai precizat că nu a făcut un calcul exact privind costurile acestei campanii, însă a precizat că acestea nu sunt semnificative. Totodată, el a precizat că de anul viitor, după construcţia bugetară, programul va fi mult mai amplu, dorind să iniţieze acţiuni comune cu primăriile din sectoarele 1 şi 5, precum şi cu cea din Ilfov.

"Am început discuţii pentru că trebuie o acţiune comună pentru a putea reduce numărul de câini fără stăpân şi pentru ca aceştia să dispară. (...) Până să punem la punct un mecanism care să funcţioneze atât la nivelul capitalei, cât şi la nivelul judeţului Ilfov, trebuie să oprim înmulţirea necontrolată, să controlăm cazurile de agresivitate şi să intervenim şi acolo unde există animale bolnave. Castrările elimină înmulţirea şi agresivitatea", a spus Mănescu.

Coordonatoarea programului "Animale fără stăpân" de la Vier Pfoten, Anca Tomescu, a precizat că, potrivit estimărilor, în Capitală sunt în jur de 20.000 - 25.000 de câini fără stăpân, aproximativ 70 la sută dintre ei fiind sterilizaţi.

Ea a mai spus că în cadrul unui alt parteneriat cu Primăria sectorului 6, în doar o lună şi jumătate echipele fundaţiei au sterilizat şi tratat 711 animale fără stăpân.

Anca Tomescu a făcut apel şi către cetăţeni, precizând că echipele care merg în teren pentru prinderea câinilor se confruntă frecvent cu probleme cauzate de locatari care se opun ridicării animalelor.

Reprezentanta organizaţiei neguvernamentale a precizat că animalele, dacă nu au probleme medicale, vor fi aduse înapoi după sterilizare.

"De-a lungul acestei campanii ne-am dori o cât mai mare implicare a cetăţenilor din sectorul 6, pentru că această problemă este a noastră, a tuturor", a mai spus Anca Tomescu.

Protocolul obligă municipalitatea să garanteze faptul că angajaţii, contractorii şi subcontractorii săi nu vor iniţia acţiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a animalelor fără stăpân.

Cetăţenii care doresc să semnaleze zonele în care există mulţi câini nesterilizaţi pot suna la 021.316.77.31.

Potrivit reprezentantei Vier Pfoten, o colaborare similară ar urma să înceapă, la mijlocul lunii septembrie, şi cu Primăria municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici