Campanie de vaccinare a jurnaliştilor împotriva gripei porcine la Institutul "Matei Balş"

Institutul "Matei Balş" din Capitală a deschis, miercuri, un cabinet special pentru imunizarea jurnaliştilor contra gripei pandemice cu virusul A/H1N1, considerându-se că aceştia fac parte dintr-o categorie cu risc, deoarece pot veni în contact cu persoane bolnave.

36 afișări
Imaginea articolului Campanie de vaccinare a jurnaliştilor împotriva gripei porcine la Institutul "Matei Balş"

Campanie de vaccinare a jurnaliştilor împotriva gripei porcine la Institutul "Matei Balş" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că acest cabinet va rămâne deschis mai mult timp pentru ca toţi jurnaliştii care doresc să se vaccineze contra gripei noi să poată face acest lucru.

Cabinetul va fi deschis zilnic, în perioada 9 - 22 decembrie, între orele 10.00 - 12.00, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, informează, miercuri, Ministerul Sănătăţii. Jurnaliştii care vor să se vaccineze trebuie să prezinte actul de identitate și legitimația de serviciu.

De asemenea, direcțiile de sănătate publică județene vor organiza sesiunile de vaccinare pentru jurnaliștii din presa locală, potrivit sursei citate.

Ministerul Sănătăţii a livrat în toate judeţele, în perioada 26 - 30 noiembrie, 1.340.000 de doze de vaccin pandemic, 140.000 pentru imunizarea a aproximativ 70% din personalul medical, un milion pentru vaccinarea studenţilor şi a liceenilor, iar aproximativ 200.000 pentru serviciile speciale, respectiv Armata, Poliţia de Frontieră şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În Capitală au fost vaccinaţi angajaţii Ministerului Sănătăţii, ai Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", ai Serviciului de Ambulanţă al Capitalei, cei din spitalele de urgenţă şi serviciile speciale, dar şi studenţi de la UMF "Carol Davila" din Capitală.

Potrivit ultimei raportări a MS privind situaţia cazurilor de gripă nouă în România, totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 3.998, iar al deceselor la 14.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici