Campanie pentru salvarea delfinilor din Marea Neagră

O organizaţie nonguvernamentală din Constanţa desfăşoară în aceste zile o campanie menită să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă delfinii din Marea Neagră, în special prinderea în plasele de pescuit, intitulată "Adoptă un delfin", organizată cu ocazia unei competiţii de yachting.

541 afișări
Imaginea articolului Campanie pentru salvarea delfinilor din Marea Neagră

Campanie pentru salvarea delfinilor din Marea Neagră (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

"Ne dorim ca din ce în ce mai mulţi oameni, grupuri de interese, instituţii de stat sau private, să se implice direct în soluţionarea problemelor cu care ne confruntăm în monitorizarea şi salvarea delfinilor. Acestea sunt legate în special de prinderea accidentală a cetaceelor în plasele de pescuit", a declarat director executiv al ONG Mare Nostrum, Mihaela Cândea.

Campania "Adoptă un delfin" a fost organizată cu ocazia celei de-a treia competiţii a Trofeului Black Sea Sailing - Regata Neptun, ce se desfăşoară în perioada 06 - 09 septembrie pe ruta Marina Mangalia - Marina Balcic - Marina Eforie Nord şi care aliniază la start cele mai puternice şi mai competitive echipaje din yachtingul românesc, de la clasele Racer şi Cruiser. Echipajele au pornit într-un traseu costal, joi, 6 septembrie, din Marina Mangalia cu destinaţia Balcic, Bulgaria. De aici, s-a plecat pe aceeaşi rută, vineri, către portul Marina Eforie Nord. Sâmbătă seara, toate echipajele, susţinătorii şi partenerii evenimentului, sunt invitaţi la petrecerea de închidere a sezonului.

Duminică, vor avea loc încă două regate inshore, urmate de festivitatea de premiere a participanţilor la competiţie şi înmânarea Trofeului Black Sea Sailing.

În cadrul festivităţii de premiere toţi cei prezenţi la concurs vor avea au posibilitatea de a face donaţii, sub forma adopţiei simbolice a unui delfin. Costul unei adopţii este de 100 de lei de persoană fizică şi 500 de lei de persoană juridică sau echipaj, pentru o perioadă de un an de zile.

Există şi posibilitatea adopţiei definitive, pentru suma de 5.000 lei/ persoane fizice, juridice sau echipaje.

Fondurile colectate vor fi folosite de către ONG Mare Nostrum în direcţia acţiunilor de salvare şi monitorizare a delfinilor din Marea Neagră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici