Câmpeanu: Am format un grup de lucru la minister pentru modificarea Legii persoanelor cu handicap

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi seară, că s-a format la minister un grup de lucru pentru modificarea Legii persoanelor cu handicap, în condiţiile în care există mai multe prevederi care "trebuie armonizate" pentru ca actul normativ să fie aplicabil.

480 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: Am format un grup de lucru la minister pentru modificarea Legii persoanelor cu handicap

Mariana Câmpeanu (Imagine: Razvan Chirtia/Mediafax Foto)

Câmpeanu a declarat, joi seară, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu pensionarii din cartierul Mărăşti organizată de USL Cluj, că se lucrează şi la alte acte normative care nu sunt finalizate.

"Am format un grup de lucru la Ministerul Muncii pentru modificarea Legii persoanelor cu handicap şi avem în vedere armonizarea ei, ca să fie şi aplicabilă. La ora actuală ştiţi ce s-a întâmplat, au rămas oameni fără indemnizaţii pentru însoţitor, au fost scoşi din plată, deşi nu trebuia, nu au fost trimişi la comisia de evaluare şi s-au făcut unele greşeli. Lucrăm la această modificare şi cum va fi gata o să ieşim cu ea", a spus Câmpeanu.

Potrivit acesteia, specialiştii lucrează "la mai multe legi", pentru că "nimic nu s-a terminat".

Ministrul Muncii a dat ca exemplu Legea asistenţei sociale, la care nu au fost finalizate "legile subsidiare", iar la Legea violenţei în familie nu există norme.

"La mai multe legi lucrăm, că nimic nu s-a terminat, la Legea asistenţei nu s-au făcut legile subsidiare, la Legea violenţei în familie nu s-au făcut normele, totul e lăsat aşa şi a trebuit să le luăm toate pe rând", a conchis Câmpeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici