Câmpeanu: Contribuţia de sănătate nu va fi restituită urmaşilor pensionarilor care au decedat

Sumele oprite ilegal pensionarilor din contribuţii de sănătate nu vor fi restituite urmaşilor acestora în cazul în care pensionarii îndreptăţiţi la aceste sume au decedat între timp, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

278 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: Contribuţia de sănătate nu va fi restituită urmaşilor pensionarilor care au decedat

Mariana Câmpeanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Banii se restituie numai titularului de pensie. Dacă un pensionar are o datorie către stat, dacă persoana decedează, acea datorie nu este preluată de moştenitor", a precizat Câmpeanu.

Ministrul Muncii a amintit că sumele reţinute ilegal în perioada ianuarie - martie 2011 se vor restitui în tranşe lunare egale în perioada iunie - august 2012, iar sumele reţinute în perioada aprilie 2011 - aprilie 2012 se vor restitui până la 31 decembrie 2013 printr-o hotărâre de Guvern care va aproba graficul şi modalitatea de restituire.

Câmpeanu a mai arătat că speră ca sumele să fie restituite în integralitate până în noiembrie 2013, când a fost stabilit primul termen de judecată în cazul pensionarilor care au solicitat în instanţă recuperarea banilor reţinuţi ilegal.

Ordonanţa privind restituirea acestor sume a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici