Câmpeanu: Legea de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a crează noi inechităţi

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, sâmbătă, că legea de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a de muncă, promulgată de preşedintele Traian Băsescu, crează noi inechităţi în sistem şi presupune un efort bugetar suplimentar de 800 milioane de euro.

57 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: Legea de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a crează noi inechităţi

Câmpeanu: Legea de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a crează noi inechităţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Mi se pare de neconceput ceea ce se întâmplă. A existat deja un efort financiar de 250 milioane de euro, prin Ordonanţa 100, la care se adaugă această lege care presupune un efort de 800 de milioane euro pentru aplicarea ei. În plus, această lege crează noi inechităţi", a precizat ministrul Muncii.

Potrivit demnitarului, în prezent există două acte normative perfect valabile, respectiv Ordonanţa 100/2008 şi această lege.

"Sigur că această lege îşi va produce efecte de la 1 ianuarie 2009, dar pot fi persoane care să depună dosarul de pensie de acum pentru ambele variante", a adăugat Câmpeanu.

În grupele I şi a II-a de muncă sunt încadrate aproximativ două milioane de persoane.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a de muncă, după ce actul a fost atacat la Curtea Constituţională de către Guvern, iar judecătorii instituţiei au respins demersul Executivului.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici