Câmpeanu: Nu am primit nicio notificare privind deschiderea conflictelor de muncă

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, vineri, la finalul întâlnirii cu liderii confederaţiilor sindicale, că până în prezent ministerul pe care îl conduce nu a primit nicio notificare de la direcţiile de muncă prin care să fie anunţat că s-a deschis un conflict de muncă.

10 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: Nu am primit nicio notificare privind deschiderea conflictelor de muncă

Câmpeanu: Nu am primit nicio notificare privind deschiderea conflictelor de muncă

"Declaraţiile de presă nu înseamnă proceduri. Trebuie respectate etapele legale", a precizat Mariana Câmpeanu, făcând referire la anunţurile unor federaţii de a organza grevă.

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a precizat că Guvernul va lua în calcul doar procedura legală de declanşare a grevelor, nu şi declaraţiile de presă ale liderilor sindicali.

Liderii celor patru confederaţii sindicale consideră întâlnirea de vineri, de la Ministerul Muncii, cu cei cinci minişti, un pas înainte şi continuă săptămâna viitoare dialogul cu guvernanţii, dar nu renunţă la protestele anunţate pentru luna noiembrie.

Federaţiile Alma Mater, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Educaţiei Naţionale au decis să organizeze o grevă de avertisment în 10 noiembrie, urmând ca din 18 noiembrie să intre în grevă generală pe termen nelimitat, în urma deciziei Guvernului de a amâna până în 1 aprilie 2009 aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice. Sindicaliştii Federaţiei "Spiru Haret" intră în grevă de avertisment pe 3 noiembrie, fără a stabili încă data grevei generale.

Şeful statului a făcut vineri un apel către sindicate să renunţe la mişcările de protest din noiembrie, susţinând că acestea riscă să afecteze procesul electoral şi menţionând că este dispus la discuţii care să garanteze că viitorul guvern va fi disponibil să discute pe tema reformelor contra bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici