"Câmpina Open Mountain Bike – Race For Autism!" a ajuns la ediţia a doua

O asociaţie locală de voluntari organizează, sâmbătă, la Câmpina, a doua ediţie a Câmpina Mountain Bike Open, un concurs naţional de ciclism pe teren accidentat destinat atât profesioniştilor cât şi amatorilor, toate fondurile obţinute din taxele de înscriere fiind destinate câtorva zeci de copii cu autism, prin intermediul fundaţiei Romanian Angel Appeal.

284 afișări
Imaginea articolului "Câmpina Open Mountain Bike – Race For Autism!" a ajuns la ediţia a doua

"Câmpina Open Mountain Bike – Race For Autism!" a ajuns la ediţia a doua

Voluntarii de la Asociaţia Caraiman din Câmpina au pregatit pentru această a doua ediţie a concursului "Race for Autism!" trei
trasee diferite ca dificultate, în funcţie de aptitudinile şi condiţia participanţilor.

Primul dintre ele, destinat profesionistilor şi sportivilor cu vechime în MTB, măsoara 32 de kilometri si are o diferenţă de nivel însumată de 1.400 de metri. Cel de-al doilea, pentru amatori, are 16 kilometri şi în jur de 700 de metri diferenţa de nivel cumulată, în timp ce al treilea, pentru copii şi familii care vor pur şi simplu să se plimbe cu bicicleta în aer liber, măsoară cinci kilometri şi are o diferenţă de nivel de numai 125 de metri.

Toate traseele sunt amenajate în aşa fel încât startul şi sosirea să fie în zona dealului Muscel, de la marginea oraşului prahovean.
"Ediţia din 2012 a fost un succes din punct de vedere al organizării, şi spun asta pentru ca, dupa ediţia de anul trecut, acum la
start vom avea şi componenţii a cinci dintre cele mai cunoscute echipe de MTB în România", a declarat pentru MEDIAFAX Andu Stoica, preşedintele Clubului Caraiman.

Prima ediţie a "Câmpina Open Mountain Bike Race for Autism!" a fost desemnată, în decembrie anul trecut, "Proiectul de Voluntariat al anului 2012" la categoria "Sport şi Recreere", în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor.

CâmpinaOpen Mountain Bike este un eveniment sportiv ce şi-a format deja o tradiţie şi susţine, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează exclusivitate pe voluntariat  şi pe implicarea probono a susţinătorilor.

Ediţia de anul trecut a însemnat un total de 20.290 de lei, strânşi din înscrieri şi din donaţii individuale. Banii s-au tradus într-un proiect pentru 15 copiii cu autism din Câmpina şi împrejurimi, care au fost incluşi în proiect şi au primit evaluare de specialitate, precum şi pachete de carduri necesare terapiei psihologice, informeaza organizatorii, intr-un comunicat de presa de marţi.

Taxa de înscriere la startul Câmpina MTB Open este de 80 de lei. Sponsorii cooptaţi să susţină cauza "Race for Autism!" vor
acorda 93 de premii, la toate categoriile, valoarea lor totală fiind de circa 4.500 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici