Campionatul Mondial de Esports din 2023 va avea loc la Iaşi

Campionatul Mondial de Esports din 2023, care va reuni jucători din 120 de ţări, va avea loc în perioada 24 august-4 septembrie, la Iaşi.

3269 afișări
Imaginea articolului Campionatul Mondial de Esports din 2023 va avea loc la Iaşi

Campionatul Mondial de Esports din 2023 va avea loc la Iaşi

Conform organizatorilor, participanţii vor concura pentru titlul de campioni mondiali, la individual sau pe echipe, în şapte competiţii la şase jocuri de top.

„Am reuşit să aducem această competiţie de prestigiu şi să transformăm Iaşiul în Capitala internaţională a Esports, fapt care ne face să fim foarte mândri. Este o reconfirmare din partea organizaţiilor internaţionale a faptului că Iaşiul este un pol digital important pe harta lumii, fapt subliniat şi de dezvoltarea în acest oraş a din ce în ce mai multe business-uri de prestigiu internaţionale, cât şi a numeroase branduri locale cu o amprentă internaţională puternică”, a declarat Daniel Juravle, viceprimar al municipiului Iaşi.

Campionatul Mondial de Esports se va desfăşura în cadrul Digital Throne, ce va aduce entertainment-ul digital în toate formele sale, de la scene multimedia şi artişti de muzică de top şi până la proiecţii impresionante pe Palatul Culturii din Iaşi sau parade de cosplay în costume ale eroilor din filme şi jocuri video.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe peste 20.000 de împătimiţi ai sporturilor electronice şi peste 50.000 de iubitori ai muzicii. Audienţa mondială, care va urmări online competiţiile, se va ridica la peste 30 milioane de oameni.

Mai mult de 700 de jucători din peste 120 de ţări se vor înfrunta pe cele patru scene gigant la şase dintre jocurile competitive de top ale momentului - Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends şi PUBG Mobile.

Încă o premieră în istoria Campionatului Mondial de Esports este organizarea primului World Championship la Counter Strike: Global-Offensive destinat echipelor feminine.

„Federaţia Internaţională de Esports luptă în mod continuu pentru incluziune şi diversitate în esports. Echipele feminine sunt o parte esenţială a Campionatelor Mondiale de Esports şi suntem încântaţi de viitoarele competiţii feminine pe care le vom organiza. Cea mai valoroasă jucătoare de CS:GO din lume a momentului este Ana Dumbravă, originară din zona Moldovei, nu departe de Iaşi, şi sunt sigur că va fi o inspiraţie pentru echipele feminine din întreaga lume pentru a participa la competiţie, reprezentând una din cele peste 120 de ţări”, spune Vlad Marinescu, preşedintele IESF.

Valoarea premiilor puse la bătaie este de 500.000 de euro. Premiile vor fi adjudecate în urma celor aproape 500 de meciuri pe care turneul final de la Iaşi le va găzdui timp de o săptămână.

Organizatorii anunţă că în prezent se desfăşoară competiţiile naţionale care desemnează, pentru fiecare joc în parte, componenţa echipelor care vor merge în turneele regionale care se vor desfăşura în lunile mai şi iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici