Canada trimite militari pentru a ajuta la combaterea incendiilor din provincia Nova Scoţia

Canada a trimis militari în provincia estică Nova Scotia pentru a ajuta la combaterea incendiilor de vegetaţie care au forţat 18.000 de persoane să îşi părăsească locuinţele, în timp ce vremea uscată fără precedent de la începutul verii a provocat incendii în întreaga ţară, potrivit Reuters.

151 afișări
Imaginea articolului Canada trimite militari pentru a ajuta la combaterea incendiilor din provincia Nova Scoţia

Canada trimite militari pentru a ajuta la combaterea incendiilor din provincia Nova Scoţia

Nova Scotia se luptă cu două incendii mari care ameninţă comunităţile de la periferia capitalei provinciei, Halifax.

În întreaga ţară ard 211 incendii de vegetaţie în şapte din cele 10 provincii, 82 dintre acestea fiind scăpate de sub control, a declarat ministrul pregătirii pentru situaţii de urgenţă, Bill Blair.

Forţele armate ar urma să furnizeze echipamente şi personal pentru a-i degreva pe pompierii „care au lucrat neobosit 24 de ore din 24 pentru a proteja comunităţile din întreaga Noua Scoţie”, a declarat Blair.

În timp ce Canada este adesea afectată de incendii de vegetaţie în timpul verii, rareori s-au văzut incendii atât de multe şi atât de devreme.

Aproximativ 28.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, dintre care aproximativ 18.000 în Nova Scotia, unde se preconizează că va rămâne cald şi uscat.

„Aceste condiţii atât de devreme în acest sezon sunt fără precedent”, a declarat Blair reporterilor. „Din cauza schimbărilor climatice, este posibil ca fenomene meteorologice extreme similare să continue să crească atât ca frecvenţă, cât şi ca severitate în întreaga noastră ţară”.

Provincia vestică Alberta are 61 de incendii de vegetaţie, dintre care 16 sunt scăpate de sub control, au declarat oficialii, în timp ce şi provincia centrală Quebec are 13 incendii active, dintre care două sunt scăpate de sub control, a raportat CBC News, citând agenţia de prevenire a incendiilor din Quebec.

Oamenii au fost forţaţi să părăsească 500 de locuinţe în timp ce un incendiu se apropia de comunitatea Chapais din nordul Quebecului, a relatat CBC.

Premierul Justin Trudeau a declarat joi noaptea pe Twitter că guvernul monitorizează îndeaproape situaţia din Quebec.

Guvernul federal a trimis luna trecută militari în Alberta pentru a ajuta la combaterea incendiilor din această regiune, iar Canada primeşte ajutor şi din partea altor ţări.

Aproximativ 800 de pompieri americani au venit să lupte cu incendiile, majoritatea în Alberta, iar alţi 100 sunt programaţi să ajungă în Noua Scoţie în zilele următoare, au declarat oficialii.

Australia şi Noua Zeelandă au trimis aproximativ 224 de pompieri, iar Africa de Sud trimite peste 200, au declarat oficialii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
canada,
incendiu,
militar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici