Când trebuie să le explicăm copiilor ce înseamnă sexul

Trăim într-o eră a vitezei, în care informaţia circulă repede şi este la îndemâna oricui. Psihologii spun că oricât de mult s-ar chinui părinţii să îşi „protejeze” copiii de ce înseamnă viaţa sexuală, micuţii tot vor afla chiar şi de pe stradă despre ce este vorba, potrivit ziarului Gândul.

60 afișări
Imaginea articolului Când trebuie să le explicăm copiilor ce înseamnă sexul

Când trebuie să le explicăm copiilor ce înseamnă sexul (Imagine: Ziarul Gândul)

„Copiilor trebuie să le explicăm cum au venit pe lume. După vârsta de trei ani, copiii încep să reţină diferite lucruri. Este bine să începem cât mai devreme să purtăm o discuţie cât mai relaxată şi lipsită de inhibiţii despre ce sunt organele sexuale şi la ce le folosim”, spune lector univ. dr. Ovidiu Brazdău.

Citeşte mai multe despre educaţia sexuală a copiilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici