Candidaţii pentru titularizare care au absolvit "Spiru Haret" - Deva au fost scoşi din examen

Peste 70 de persoane care s-au prezentat, miercuri, la un centru din Deva pentru a susţine examenul de titularizare protestează în faţa Inspectoratului Şcolar, nemulţumite că au fost scoase din săli, spunându-li-se că nu îl pot susţine întrucât au absolvit Universitatea "Spiru Haret" - secţia Deva.

329 afișări
Imaginea articolului Candidaţii pentru titularizare care au absolvit "Spiru Haret" - Deva au fost scoşi din examen

Candidaţii pentru titularizare care au absolvit "Spiru Haret" - Deva au fost scoşi din examen

Peste 70 de persoane care s-au prezentat la centrul de la Liceul Pedagogic "Sabin Drăgoi" pentru a da examenul de titularizare au mers în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean, aflat lângă centrul respectiv, nemulţumite că au fost scoase din sala de examinare, pe motiv că sunt absolvente ale Universităţii "Spiru Haret", secţia Deva, la învăţământ la distanţă.

Oamenii sunt revoltaţi şi spun că au plătit peste 4.000 de lei pentru a urma cursurile acestei universităţi, iar apoi şi-au făcut toate actele de care aveau nevoie pentru a intra în examen şi au fost validaţi.

Ei afirmă că miercuri, cu o jumătate de oră înainte de a li se da subiectele, li s-a cerut să părăsească sălile de examinare, fiind atenţionaţi că, oricum, şi în cazul în care vor reuşi să treacă examenele, nu vor primi posturi.

Potrivit preşedintelui Comsiei de examinare pentu titularizare, Claudiu Lăutaru, care este şi adjunct al ISJ Hunedoara, peste 70 de absolvenţi ai secţiei din Deva a Universităţii "Spiru Haret" nu au fost primiţi la examen, iar cei care au rămas nu vor beneficia de post, chiar dacă reuşesc să ia o notă mare la examen.

"Ministrul Educaţiei a emis ieri (marţi - n.r.) un ordin prin care a stabilit că nu vor participa la examenul de titularizare absolvenţi de la mai multe secţii ale «Spiru Haret», printre care şi cea de la Deva. Ei nu sunt primiţi în examen şi este regretabil faptul că nu s-a ştiut dinainte pentru că puteau fi anunţaţi să nu se prezinte. Aşa am fost nevoiţi să le cerem să părăsească sălile de examinare chiar înainte de a face publice subiectele", a spus Lăutaru.

Potrivit sursei citate, au fost câteva persoane care nu au vrut să părăsească sălile, făcând acest lucru abia la sosirea paznicului Liceului Pedagogic "Sabin Drăgoi".

Mai mulţi reprezentanţi ai Jandarmeriei au ajuns în faţa ISJ, unde s-au strâns protestatarii după ce au fost rugaţi să părăsească incinta Liceului "Sabin Drăgoi", aflat în imediata apropiere a ISJ.

Universitatea "Spiru Haret" are 53 de centre teritoriale pentru învăţământ la distanţă ilegale care funcţionează în toată ţara, dar şi la Berlin, Chişinău, Madrid, New York, Tel Aviv, Roma,Viena, Toronto, Paris, dar şi 25 de facultăţi cu 49 de domenii de licenţă autorizate provizoriu sau acreditate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici