Cantemir după Spiru: masterate înfiinţate doar în baza legilor gramaticale

Mecanismul „Spiru Haret” prin care au fost deschise zeci de programe de studiu ilegale este folosit şi de bastionul profesorilor-politicieni, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti (UCDC), informează cotidianul Gândul.

50 afișări
Imaginea articolului Cantemir după Spiru: masterate înfiinţate doar în baza legilor gramaticale

Cantemir după Spiru: masterate înfiinţate doar în baza legilor gramaticale (Imagine: gandul.info)

Spre deosebire însă de universitatea-mamut „Spiru”, care s-a folosit de studiile la distanţă pentru a-şi umfla cifra de şcolarizare, Universitatea Creştină a folosit tactica masteratelor.

Astfel, în perioada martie-iunie 2008, conducerea UCDC a înfiinţat cu de la sine putere 34 de programe de master pe care le-a pus pe piaţă în anul universitar 2008-2009, fără să ceară niciun aviz legal.

 

Printre acestea se numără şi vechile specializări ale ciclului II de studii, care au fost transformate prin intermediul hotărârilor de senat în noi programe adresate celor care tocmai terminaseră studiile în noul sistem de învăţământ ce presupune cursuri de trei ani la nivelul licenţei.

 

Citeşte mai multe despre neregulile de la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici