Capitală: 3 profesori de la liceele "G.Coşbuc" şi "Gh.Şincai" au refuzat să încheie situaţia şcolară

Trei profesori de la liceele "George Coşbuc" şi "Gheorghe Şincai" au refuzat să încheie, vineri, situaţia la învăţătură a elevilor din clasele la care predau, peste 50 de liceeni fiind în clasa a XII-a, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

337 afișări
Imaginea articolului Capitală: 3 profesori de la liceele "G.Coşbuc" şi "Gh.Şincai" au refuzat să încheie situaţia şcolară

Capitală: 3 profesori de la liceele "G.Coşbuc" şi "Gh.Şincai" au refuzat să încheie situaţia şcolară (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Acesta a spus că profesorii nu au trimis nicio informare şcolară în legătură cu această decizie.

"Am aflat că un profesor de la Liceul «George Coşbuc» a refuzat să încheie situaţia la învăţătură elevilor săi, ulterior la presiunea părinţilor şi a elevilor acceptând să facă acest gest numai pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a", a precizat Cristian Alexandrescu.

Acesta a mai spus că la Liceul "Gheorghe Şincai" au fost semnalate două situaţii, una în care un profesor de educaţie fizică a trecut notele în catalog, dar nu a încheiat situaţia şcolară a peste 50 elevi din clasa a XII-a şi alta a unui profesor de istorie, soţia profesorului protestatar de la "George Coşbuc", care, de asemenea, a refuzat să încheie situaţia la învăţătură.

"Am vorbit deja cu ministrul Daniel Funeriu şi cu secretarul de stat Oana Badea şi am găsit soluţii, astfel încât luni situaţia la învăţătură a tuturor elevilor să fie încheiată", a susţinut inspectorul general şcolar al Capitalei.

În cazul în care profesorii vor refuza şi luni să finalizeze această acţiune, va fi desemnat un alt profesor să încheie situaţia elevilor.

Peste trei milioane de preşcolari şi elevi din învăţământul preuniversitar au intrat, vineri, în vacanţa de vară, anul şcolar 2009-2010 fiind probabil cel mai agitat din ultimele două decenii, cu greve spontane sau de masă, mitinguri, probe noi la examene şi peste toate o nouă Lege a educaţiei.

Sfârşitul acestui an şcolar a stat sub semnul incertitudinii încheierii situaţiei la învăţământ, în condiţiile în care profesorii au protestat faţă de reducerea salariilor cu 25%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici