Capitala, înfrumuseţată: Faţadele a 14 clădiri vechi din centrul Bucureştiului, refăcute de Primărie

Primăria Capitalei va reface faţadele a 14 clădiri vechi din centrul oraşului, de pe artere precum Kogălniceanu, Elisabeta sau Carol I, potrivit unui proiect CGMB aprobat joi, care prevede aprobarea finanţării de la bugetul local a acestor lucrări. Banii vor fi recuperaţi ulterior de la proprietari.

317 afișări
Imaginea articolului Capitala, înfrumuseţată: Faţadele a 14 clădiri vechi din centrul Bucureştiului, refăcute de Primărie

Capitala, înfrumuseţată: Faţadele a 14 clădiri vechi din centrul Bucureştiului, refăcute de Primărie

Clădirile ale căror faţade se vor reface nu sunt încadrate la clasa 1 de risc seismic.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat în şedinţa de joi finanţarea de la bugetul local a acestor „lucrări de intervenţie pentru reabilitarea structural – arhitecturală a anvelopei clădirilor”.

Practic, este vorba de refacerea faţadelor pentru clădirile aflate la următoarele adrese:

Str. Anastasei Simu nr. 6
Bd. Carol nr 48
Str. Academiei nr. 4-6
Str. Anghel Saligny nr. 6
Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 16 (fost nr. 46)
Bd. Mihai Kogălniceanu nr. 26 (fost 56)
Bd. Mihai Kogălniceanu nr. 37
Calea Plevnei nr. 5-7âBd. Regina Elisabeta nr. 5 -7
Bd. Regina Elisabeta nr. 57 (A+B)
Bd. Regina Elisabeta nr. 59
Str. Silfidelor nr. 4
Bd. Lascăr Catargiu nr. 14
Str. Edgar Quinet nr. 3
Str Ion Câmpineanu nr. 13

Potrivit reprezentanţilor PMB, cheltuielile vor fi recuperate de la proprietari, dar vor fi acordate şi subvenţii, pentru cei care au venituri mici, în limita fondurilor anuale de la buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici