Capitala se prinde cu Centura Verde. Puterea şi Opoziţia şi-au dat mâna pentru mediu

După Senat, proiectul de lege Centura Verde Bucureşti-Ilfov a trecut şi de Camera Deputaţilor (Comisia Juridică) cu unanimitate de voturi, 105 voturi pentru din 105 exprimate.

760 afișări
Imaginea articolului Capitala se prinde cu Centura Verde. Puterea şi Opoziţia şi-au dat mâna pentru mediu

Capitala se prinde cu Centura Verde

„Dragi prieteni, minunate veşti la început de această toamnă minunată. Protejarea pădurilor din jurul Bucureştilor pentru sănătatea şi bucuria noastră, a tuturor, a intrat în linie dreaptă.

După votarea în vară, cu unanimitate, de către Senatul României, a proiectului nostru de lege, cu 105 voturi pentru din 105 exprimate, astăzi, comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil, tot cu unanimitate de voturi.

Am reuşit să aducem împreună oameni de bine din USR, Reper (partide cu care am şi depus textul iniţial al proiectului), cât şi din PNL, PSD şi UDMR. Avem, în acest moment, nu mai puţin de 65 de parlamentari drept co-iniţiatori ai legii. 

Poate că nu întâmplător, consensul de astăzi a fost exprimat într-o sală numită Mihai Viteazul.

Centura Verde Bucureşti-Ilfov, a cărei piatră de temelie este acestă lege, este mai degrabă un proiect de sănătate publică care are ca parte semnificativă din soluţie şi o componentă de mediu, decât un proiect strict de mediu.

Mă înclin cu recunoştinţă înaintea tuturor şi desigur, vă rog şi vă îndemn să semnaţi petiţia pentru aer curat şi viitor din primul comentariu”, a scris ieri, pe Facebook, iniţiatorul proiectului, Alex Găvan, care postează o fotografie din faţa sălii în care a fost exprimat consensul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici