Căpitanul-erou al echipei de copii prins într-o peşteră din Thailanda în 2018 s-a sinucis

  • Duangphet Phromthep, în vârstă de 17 ani, îi încurajase pe cei mai tineri membri ai echipei în aşteptarea ajutorului.
  • El a fost găsit mort într-o şcoală din Regatul Unit în februarie anul trecut: confirmarea morţii a sosit câteva luni mai târziu.
  • Povestea lui a inspirat un documentar pe Netflix.
1622 afișări
Imaginea articolului Căpitanul-erou al echipei de copii prins într-o peşteră din Thailanda în 2018 s-a sinucis

Căpitanul-erou al echipei de copii prins într-o peşteră din Thailanda în 2018 s-a sinucis

Duangphet Phromthep, în vârstă de 17 ani, se mutase în Marea Britanie după experienţa sa tragică în peşteră.

S-a sinucis la 17 ani din cauza presiunii media cu care junta militară thailandeză, în căutarea unei bune imagini internaţionale după lovitura de stat din 2014, a transformat un băiat stresat într-un ciudat.

După câteva luni, a venit confirmarea că Duangphet Phromthep, căpitanul echipei de fotbal thailandeze Wild Boars, care a fost prins în urmă cu cinci ani într-o peşteră împreună cu colegii săi şi găsit mort într-o şcoală din Regatul Unit în februarie, şi-a luat viaţa.

În urma unei lungi anchete, a reieşit că băiatul nu ar fi putut rezista strigătului şi tensiunii mondiale la care a fost supus de guvernul de la Bangkok, care a transformat subteranul stâncos într-un sit turistic şi l-a trimis pe băiat într-un tur de promovare.

Băiatul devenise celebru pentru că, în calitate de căpitan al tinerei echipe de fotbal care a rămas blocat timp de 17 zile într-una dintre cele mai mari peşteri din Thailanda, îi încurajase pe cei mai tineri membri ai echipei, în aşteptarea ajutorului.

Povestea mişcase lumea şi inspirase Netflix pentru un documentar. Echipa a rămas închisă în cavităţile labirintice ale Tham Luang după o creştere bruscă a nivelului apei, cauzată de ploile torenţiale din acele zile.

Minunea din iunie 2018

Era 23 iunie 2018. Băieţii au fost găsiţi în cele din urmă de scafandri, aproape o sută, care le-au adus mâncare în timp ce aşteptau să organizeze salvarea, care a mai fost povestită în două filme: The Rescue, a unut regizori premiaţi cu Oscar, Jimmy Chin şi Elizabeth Chai Vasarhelyi, şi Peştera - de Tom Waller. Tinerii fotbalişti au supravieţuit cu puţina mâncare pe care o aveau şi folosind tehnici de meditaţie predate de antrenor.

Duangphet Phromthep, care s-a mutat ulterior în Marea Britanie datorită unei burse, şi-a luat viaţa la academia de fotbal Brooke House College din Leicester, unde a sosit în august 2022.

„Ancheta poliţiei nu a găsit nicio dovadă de implicare a unor terţi sau circumstanţe suspecte”, a scris Catherine Mason, şefa anchetei, care crede că acesta „nu a rezistat strigătului şi presiunii globale din partea presei”.

Dr. Rebecca SaSyed, specialist în psihiatrie infantilă la Universitatea din Oxford, care i-a ajutat pe salvatori (dintre care unul a murit), recomandase guvernului să ţină copiii departe de lumina reflectoarelor timp de cel puţin şase luni.

Dar junta militară, care se confrunta cu noi alegeri în 2019, nu a urmat sfatul şi i-a trimis pe băieţi într-un „tur de promovare” care i-a dus în Statele Unite, Marea Britanie, Argentina şi în Japonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici