Video CAPTURĂ de 40 de kilograme de heroină, în valoare de 2 milioane de euro, pe autostrada A1. Trei persoane au fost reţinute - VIDEO

Un cetăţean austriac, liderul unei grupări de trafic de droguri, şi alte două persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT după ce au fost prinse pe autostrada Bucureşti-Piteşti transportând în autoturismele cu care mergeau 40 de kilograme de heroină, în valoare de două milioane de euro.

3691 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc dinspre Turcia către ţări din Uniunea Europeană.

Lider al grupării a fost identificată Nicole Smith, cetăţean austriac, în vârstă de 44 de ani, sub coordonarea căreia membrii grupării au organizat procurarea unei importante cantităţi de heroină din Turcia, tranzitarea teritoriului României şi transportul drogurilor de mare risc pe rută terestră către Austria.

Nicole Smith şi doi complici ai acesteia au fost prinşi în flagrant delict, marţi, pe autostrada Bucureşti - Piteşti, în maşinile cu care aceştia mergeau fiind găsite 40 de kilograme de heroină.

Drogurile, în valoare de două milioane de euro, erau ascunse în rezervoarele autovehiculelor sub forma a 84 de pachete.

Potrivit Poliţiei Române, investigaţiile în acest caz au început în urmă cu şase luni.

Cele 40 de kilograme de heroină au fost găsite în două autoturisme de lux în care se aflau Nicole Smith şi celelalte două persoane, care veneau din Turcia şi intenţionau să ajungă în Austria.

În urma controlului celor două autoturisme, în rezervorul unuia dintre ele au fost găsite 16 kilograme  de heroină, iar în rezervorul celuilalt, alte 24 de kilograme de heroină.

"Reţeaua de trafic de droguri avea legături infracţionale pe teritoriul mai multor state din Uniunea Europeană, unde era şi destinaţia finală a heroinei. Furnizorul drogurilor se afla în Turcia, membrii reţelei aprovizionându-se regulat cu cantităţi semnificative de droguri, pe care le transportau disimulate în părţi ale unor autoturisme înmatriculate în Uniunea Europeană", a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Pentru a evita controale, membrii reţelei se foloseau de statutul de cetăţeni ai UE. De asemenea, aceştia foloseau metode de disimulare a drogurilor şi ascundere a activităţii lor infracţionale după reguli specifice reţelelor de trafic de droguri ce au legătură cu grupurile de criminalitate organizată de pe teritoriul Turciei.

"Reţeaua era atent coordonată de cetăţeana austriacă S.N., de origine română, care însoţea autoturismul în care erau disimulate drogurile, fiind şi cea care se ocupa de racolarea cărăuşilor pentru transportul acestora", a precizat Poliţia Română.

Procurorii DIICOT i-au reţinut pe cei trei şi au solicitat instanţei de judecată arestarea lor preventivă pentru o perioada de 29 de zile.

Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi DOS.

Procurorii DIICOT au colaborat în această cauză cu autorităţile judiciare bulgare şi austriece.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici