Video Captură de droguri: Cinci traficanţi prinşi când vindeau 50 de kilograme de cocaină cu trei milioane de euro - VIDEO

Cinci traficanţi de droguri au fost arestaţi de Tribunalul Bucureşti, după ce au fost prinşi în flagrant delict, la Satu Mare, în timp ce vindeau 50 de kilograme de cocaină, cu puritate 90 la sută, pentru trei milioane de euro, stupefiantele fiind aduse pe ruta America de Sud - Spania - România.

1115 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti, împreună cu ofiţeri  de poliţie judiciară de la BCCO Bucureşti, au destructurat un grup infracţional organizat  transfrontalier constituit din cinci persoane, specializat în traficul internaţional de cocaină.

"În fapt, membrii grupării au organizat procurarea din America de Sud a cantităţii de 50 kilograme cocaină, puritate 90 la sută, au procedat la introducerea acesteia în Spania, pe cale maritimă, după care au asigurat transportul drogurilor pe ruta terestră în România", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Cei cinci traficanţi au fost prinşi în 17 octombrie, în municipiul Satu Mare, de către procurorii DIICOT, în timp ce intenţionau să vândă cocaina pentru suma de trei milioane de euro.

Potrivit Poliţiei Române, drogurile erau porţionate în calupuri de un kilogram şi ambalate în folie de diferite culori. Valoarea totală a drogurilor de mare risc este de cinci milioane de euro.

Procurorii DIICOT i-au reţinut pe cei cinci membri ai grupării, iar Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a  acestora pentru 29 de zile.

În continuarea cercetărilor, anchetatorii au făcut şapte percheziţii la mai multe adrese din municipiile Satu Mare şi Bucureşti, unde au fost găsite 14 telefoane mobile şi 16 cartele sim, două laptopuri şi o unitate centrală de calcul, un autoturism, 28.000 de euro şi 12.000 de lei, despre sunt date că provin din comiterea de infracţiuni, a precizat Poliţia Română într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, anchetatorii au găsit la percheziţii mai multe carduri bancare şi cheia de la o cutie de valori, închiriată într-o unitate bancară.

"În urma percheziţionării casetei de valori au fost descoperiţi şi ridicaţi pentru continuarea cercetărilor 24.000 de euro şi 20.000 de lei, bani suspectaţi că ar proveni, de asemenea, din traficul de droguri", se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Anchetatorii au colaborat în această cauză cu poliţiştii din ţările implicate, a precizat Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici