Captură de peste 2900 de cartuşe de vânătoare şi război, la Huşi

Două femei din municipiul Huşi au fost reţinute de poliţiştii vasluieni după ce asupra uneia dintre ele au fost găsite 2.900 de cartuşe de vânătoare şi 29 de cartuşe de război, aduse de un cetăţean italian care este acum căutat de oamenii legii români.

450 afișări
Imaginea articolului Captură de peste 2900 de cartuşe de vânătoare şi război, la Huşi

Captură de peste 2900 de cartuşe de vânătoare şi război, la Huşi

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, Mihaela Dascălu, în vârstă de 23 de ani, a fost prinsă în flagrant în timp ce încerca să urce într-o autoutilitară taxi cu un geamantan şi şase cutii pline cu cartuşe, precum şi o bandulieră pentru cartuşe şi două momeli sub forma unor păsări.

Din primele declaraţii date organelor de cercetare penală, cartuşele urmau să fie mutate din apartamentul tinerei într-o altă locaţie, fără a preciza, deocamdată, unde urmau să ajungă. În schimb, procurorii şi poliţiştii au aflat că respectiva muniţie provine de la un cetăţean italian a cărui identitate nu a fost încă aflată de anchetatori.

"Iniţial, cartuşele au fost depozitate într-un apartament închiriat de un cetăţean italian în municipiul Huşi, fiind apoi mutate, la solicitarea Lilianei Maxim, în vârstă de 42 de ani, în apartamentul Mihaelei Dascălu. După două săptămâni, mai precis pe 20 februarie, tânăra de 23 de ani a încercat să mute în altă locaţie muniţia, fiind prinsă în flagrant de lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale Huşi", a declarat sâmbătă pentru corespondentul Mediafax Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Poliţiştii au dispus reţinerea celor două femeii pentru 24 de ore, urmând ca sâmbătă, acestea să fie prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, cu propunerea de arestare preventivă.

Mihaela Dascălu şi Liliana Maxim sunt cercetate în prezent sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Dacă vor fi găsite vinovate, cele două femei riscă până la zece ani de închisoare.

Poliţiştii încearcă, totodată, să dea de urma italianului care a adus muniţia în România şi să ia măsuri conform legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici