Captură istorică de heroină, în Portul Constanţa. Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani

  • Aproape o tonă şi jumătate de heroină a fost descoperită în Portul Constanţa.
  • Au fost găsiţi 9 membri ai grupării infracţionale care trafica drogurile, printre care şi liderul acesteia.
4139 afișări
Imaginea articolului Captură istorică de heroină, în Portul Constanţa. Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog au efectuat, joi, trei percheziţii domiciliare în România, iar, în cadrul unui ordin european de anchetă, alte 5 percheziţii, în state vest-europene, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Conform DIICOT, în România a acţionat o reţea infracţională, formată din cetăţeni români şi străini, specializată în transportul unor importante cantităţi de droguri de mare risc (heroină) către ţări din vestul Europei, drogurile fiind disimulate în containere în care erau transportate diverse materiale de construcţii sau alte bunuri.

Pe 10 mai, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziţie a unor containere aflate în Portul Constanţa, în urma căreia s-a făcut captura istorică de heroină, în România, respectiv 1.452 de kilograme, care au fost transportate, disimulate într-un container cu materiale de construcţii, pe ruta Iran-România, cu destinaţia finală ţările din vestul Europei.

Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.

Conform IGPR, până în prezent, au fost găsiţi 9 membri ai grupării infracţionale organizate, printre care şi liderul acesteia, urmând a fi luate măsuri procesuale corespunzătoare.

Liderul grupului infracţional ar fi stabilit o infrastructură de transport şi comerţ sofisticată şi complexă, pentru a facilita transportul unor cantităţi mari de droguri, de la unităţile de producţie, la cele de distribuţie din Europa. El ar fi controlat un număr semnificativ de companii, depozite şi camioane, în mai multe ţări din UE şi ar fi organizat un flux de mai multe tipuri de bunuri legale, pentru a ascunde traficul de droguri. Marfa legală ar fi fost folosită pentru a ascunde drogurile sau pentru a justifica deplasarea camioanelor între facilităţile sale”, anunţă IGPR.

Toate aceste acţiuni au fost menite să inducă în eroare autorităţile şi să îngreuneze orice potenţială investigaţie.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul autorităţilor judiciare din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Ţărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă şi Franţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici