Cardinalul Hollerich: „Este homosexualitatea un păcat? Să schimbăm doctrina”

Biserica trebuie să îşi schimbe modul de evaluare a homosexualităţii, spune cardinalului Jean Claude Hollerich, preşedintele Comisiei Conferinţelor Episcopale din Uniunea Europeană: „Felul în care Papa s-a exprimat în trecut poate duce la o schimbare de doctrină".

2045 afișări
Imaginea articolului Cardinalul Hollerich: „Este homosexualitatea un păcat? Să schimbăm doctrina”

Cardinalul Hollerich: „Este homosexualitatea un păcat? Să schimbăm doctrina”

Declaraţia a fost făcută de cardinalul Jean Claude Hollerich, preşedintele Comisiei Conferinţelor Episcopale din Uniunea Europeană (COMECE) şi raportor general al Sinodului Episcopilor, într-un interviu acordat KNA, citat de La Stampa.

Cardinalul a fost întrebat despre o campanie în care aproximativ 125 de angajaţi ai Bisericii Catolice din Germania, inclusiv preoţi, s-au declarat gay, şi despre învăţăturile Bisericii cu privire la homosexualitate.

„Cred că baza sociologico-ştiinţifică a acestei învăţături nu mai este reală. Cred că este timpul pentru o revizuire fundamentală a doctrinei", a spus Hollerich.

Hollerich, fără a detalia ce aspecte ale învăţăturii Bisericii crede că trebuie revizuite, a adăugat: „felul în care Papa s-a exprimat în trecut poate duce la o schimbare de doctrină".

Recent, Suveranul Pontif a afirmat că părinţii copiilor gay nu ar trebui să-i blameze, ci dimpotrivă, să le ofere sprijin. Dar, Vaticanul, cu aprobarea lui Bergoglio, a mai spus că preoţii nu pot binecuvânta cuplurile gay.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici