Cardul de sănătate este blocat din nou, din cauza unor probleme tehnice

Cardul de sănătate este din nou blocat, marţi dimineaţă, începând cu ora 09:00, după ce în urmă cu trei săptămâni acesta a fost blocat mai bine de patru zile.

2332 afișări
Imaginea articolului Cardul de sănătate este blocat din nou, din cauza unor probleme tehnice

Cardul de sănătate este blocat din nou

Potrivit unui comunicat de presă, marţi dimineaţa, începând cu ora 09:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este blocat, din cauza unor probleme tehnice.

Cu toate acestea, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line până la remedierea problemelor, se mai precizează în comunicat.

”Astazi, 01.11.2016, incepand cu ora 09:00, sistemul informatic al cardului national de asigurari de sanatate este indisponibil datorita unor probleme tehnice.
Pana la remedierea problemelor tehnice aparute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line. Pentru transmiterea şi validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispoziţiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
În acest sens, până la termenul de raportare a activităţii lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcţionarea PIAS, preşedintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menţionate”, potrivit unui comunicat CNAS.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici