CARDURI DE ACCES pentru elevi, în toate şcolile din Sectorul 1, de la începutul anului şcolar

Primăria Sectorului 1 introduce carduri de acces pentru elevi în toate şcolile şi liceele din sector, cu excepţia unităţilor speciale, cei nou-veniţi în clasa I şi în clasa a IX-a urmând să beneficieze de acest sistem de la 15 octombrie.

354 afișări
Imaginea articolului CARDURI DE ACCES pentru elevi, în toate şcolile din Sectorul 1, de la începutul anului şcolar

CARDURI DE ACCES pentru elevi, în toate şcolile din Sectorul 1, de la începutul anului şcolar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Primăria Sectorului 1 va introduce, odată cu începerea noului an şcolar, carduri de acces pentru elevi în toate şcolile şi liceele din această zonă administrativă, cu excepţia şcolilor speciale. De la 15 octombrie 2013 vor beneficia de acest sistem şi elevii nou-veniţi din clasele pregătitoare în clasa I, respectiv elevii care au trecut din clasa a VIII-a în clasa a IX-a, potrivit unui comunicat de presă al primăriei.

"Prin introducerea cardurilor de acces pentru elevi reuşim practic să securizăm unităţile de învăţământ din Sectorul 1 şi să garantăm siguranţa copiilor noştri pe toată durata orelor de curs. Totodată, va scădea semnificativ şi numărul absenţelor pentru că sunt monitorizate toate intrările şi ieşirile elevilor de la şcoală, informaţii la care vor avea acces şi părinţi", spune primarul Secotului 1, Andrei Chiliman.

Prin acest sistem sunt monitorizate toate intrările şi ieşirile elevilor din unitatea de învăţământ printr-un card de acces ce este citit automat de antenele magnetice amplasate la fiecare intrare, respectiv ieşire din şcoală. În plus, a fost creat şi un site, www.accesinscoli.ro, prin care părinţii, după ce vor primi un username şi o parolă, vor avea acces la situaţia absenţelor propriului copil şi la alte informaţii personale generate de sistem.

Introducerea cardurilor de acces în şcolile şi liceele din Sectorul 1 se adaugă altor măsuri luate de primărie în ultimii patru ani pentru siguranţa unităţilor de învăţământ din această zonă administrativă: butoane de panică, camere de supraveghere şi patrule ale Poliţiei Locale, a precizat sursa citată.

Încă din anul 2009 toate grădiniţele, şcolile şi liceele aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliţiei Locale, timpul de răspuns al echipelor de intervenţie fiind de maxim 7 minute de la acţionarea acestora. Echipamentul de alarmare este montat în fiecare unitate de învăţământ într-un loc uşor accesibil personalului de pază şi se utilizează în următoarele situaţii: pătrundere fără drept în unitatea de învăţământ, intrare prin efracţie, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii şi liniştii publice, urgenţe medicale etc.

Aproape jumătate din şcolile şi liceele Sectorului 1 sunt monitorizate permanent de Dispeceratul Central al Poliţiei Locale cu ajutorul zecilor de camere de supraveghere montate în aceste unităţi şcolare. Camerele monitorizează permanent accesul, zonele de recreere, perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ şi permit intervenţia rapidă a forţelor de ordine atunci când este pusă în pericol siguranţa elevilor.Mai mult, echipaje ale Poliţiei Locale Sector 1 patrulează pe toată perioada orelor de curs în perimetrul unităţilor de învăţământ.

Totodată, la 44 de unităţi de învăţământ din Sectorul 1 au fost montate sisteme de alarmare anti-incendiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici