Care e oferta de joburi sezoniere în străinătate şi ce salarii se câştigă

Dacă eşti în căutarea unui loc de muncă în această perioadă şi ai fi dispus să pleci departe de ţară, trebuie să ştii că oferta angajatorilor de afară pentru români este în continuă creştere. Şi cum sezonul estival se apropie, mai mult de jumătate din cele aproape 25.000 de posturi vacante sunt joburi sezoniere, majoritatea în turism, hoteluri şi restaurante sau pe vase de croazieră. Nici cei care au o specializare nu trebuie să dispere, pentru că există suficiente oferte de joburi şi pentru ei, cele mai multe pentru medici şi pentru personal sanitar. Iar salariile în acest caz depăşesc şi 5.000 de euro pe lună.

932 afișări
Imaginea articolului Care e oferta de joburi sezoniere în străinătate şi ce salarii se câştigă

Care e oferta de joburi sezoniere în străinătate şi ce salarii se câştigă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit datelor centralizate de portalul de locuri de muncă Tjobs, la începutul lunii mai, angajatorii din străinătate ofereau peste 24.500 de posturi, în 35 de ţări diferite.

Într-un top al departamentelor cu cele mai multe oferte, joburile sezoniere se află pe primul loc, mai mult de jumătate din ofertă regăsindu-se în domenii precum turism, restaurante sau vase de croazieră.

Astfel, domeniul hoteluri/turism, cei care îşi caută un loc de muncă au de ales din 7.780 de joburi, în timp ce în restaurante angajatorii oferă 1.630 de posturi vacante.

Dacă îţi place să călătoreşti te poţi angaja pe un vas de croazieră, unde ai la dispoziţie peste 1.000 de locuri de muncă.

Pe vas, salariile nu depăşesc, în general, 1.500 de euro, dar având în vedere că nu plăteşti cazarea şi masa, banii îţi rămân integral. De banii ăştia trebuie să munceşti însă şi până la 12 ore pe zi, şase zile pe săptămână.

Citeşte mai multe despre joburile sezoniere din străinătate pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici