Care sunt cele mai ieftine şi cele mai scumpe jucării pentru cadourile de Crăciun

În perioada sărbătorilor de iarnă, vânzările retailerilor cresc, iar în cazul celor care activează în sectorul jucăriilor ele pot chiar să se dubleze faţă de cele înregistrate într-o lună obişnuită.

453 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai ieftine şi cele mai scumpe jucării pentru cadourile de Crăciun

Care sunt cele mai ieftine şi cele mai scumpe jucării pentru cadourile de Crăciun (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

În momentul de faţă, în România piaţa de jucării este estimată la valoarea de 80 de milioane de euro, potrivit jucătorilor din domeniu. La nivel mondial însă, vânzările au ajuns la 62 de miliarde de euro, în 2010.

În topul celor mai căutate jucării, în acest sezon, se află păpuşile, maşinuţele, roboţii şi jucăriile creativ educative, conform reprezentanţilor lanţului de magazine Diverta.

"Am observat o cerere ridicată pentru produse cu licenţă Disney, motiv pentru care am amenajat un concept special Disney unde se regăsesc toate licenţele acestui brand. Credem că asta va înlesni căutarile şi alegerea acestor produse", a declarat pentru gândul Flaviu Pastoru, director de marketing al Diverta.

La rândul lor, reprezentanţii Noriel mizează pe păpuşi şi pe jucării interactive. Astfel, laptopurile care le vorbesc copiilor în patru limbi şi le pun la dispoziţie acestora exerciţii lingvistice şi artimetice, păpuşile care trebuie hrănite pentru a "creşte" şi OZN-uri zburătoare care se manevrează, fără telecomandă, prin mişcări ale mâinilor sunt în topul dorinţelor de Crăciun.

Papuşile cum ar fi Albă ca Zăpada, alături de cei şapte pitici, prinţesele din lumea Disney şi diferitele accesorii disponibile pentru acestea sunt cele mai căutate în sezon, potrivit reprezentanţilor companiei Simba Toys.

"În această perioadă se caută jucariile mai mari, puţin mai scumpe, care să aibă eventual şi funcţiuni luminoase şi sonore", a declarat pentru Gândul Dana Csinos, administratorul acestei companii.

Află topul jucăriilor pentru cadourile de Crăciun pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici