Care sunt principiile Soka Gakkai, al cărei lider a murit la 95 de ani

Liderul religios a murit acasă din cauze naturale, iar sub conducerea sa, mişcarea religioasă a crescut la 12 milioane de adepţi în întreaga lume, iar printre ei se află şi fostul mare fotbalist italian Roberto Baggio.

835 afișări
Imaginea articolului Care sunt principiile Soka Gakkai, al cărei lider a murit la 95 de ani

Roberto Baggio, înscris în Soka Gakkai

Preşedinte de onoare al Soka Gakkai, o mişcare religioasă cu rădăcini budiste, Daisaku Ikeda a murit la vârsta de 95 de ani în casa sa din Japonia. Creaţia sa este pentru mulţi din înteaga lume o instituţie religioasă: are 12 milioane de adepţi în 192 de ţări. Pentru mulţi alţii, Soka Gakkai este o sectă ambiguă.

Daisaku Ikeda a fost al treilea preşedinte al Soka Gakkai. Născut la Tokyo la 2 ianuarie 1928, a fost numit preşedinte în 1960, preşedinte al Soka Gakkai International în 1975 şi preşedinte de onoare în 1979.

Sub conducerea sa, mişcarea a căpătat o amploare internaţională şi acum aproape în toată lumea există credincioşi care recită mantra tipică: nam myo-ho renge kyo.

Soka Gakkai, antimilitaristă, activă pentru dezarmarea nucleară şi orientată spre laicitate - fondatorul Tsunetsaburo Makiguchi a ajuns în închisoare - îşi bazează principiile pe învăţăturile lui Nichiren Daishonin, un călugăr din secolul al XIV-lea.

Ikeda a predicat adesea despre „revoluţia umană” care pleacă de la individ. „Totul depinde de o singură persoană: tu”, spune una dintre cele mai citate învăţături ale sale. „Ceea ce contează este să devii far, strălucind de bucurie şi fericire, să trăieşti cu încredere şi curaj. Dacă străluceşti, nu poate exista întuneric în existenţa ta”.

Pentru mulţi, în special pentru mulţi membri ai familiei credincioşilor Soka Gakkai, structura comunitară intensă a mişcării şi prozelitismul agresiv purtat de Ikeda însuşi o fac asemănătoare cu o sectă. Şi chiar şi în Japonia, unde mişcările religioase şi „ereziile” reprezintă adesea o ameninţare. De exemplu, bărbatul care l-a ucis pe Shinzo Abe era membru al sectei coreene a Bisericii Unificării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici