Care sunt românii cel mai bine plătiţi în străinătate

Într-o perioadă în care sute de mii de români rămăseseră fără locuri de muncă, iar în ţară era aproape imposibil de găsit o slujbă, tot mai mulţi şomeri au luat drumul străinătăţii, pentru un salariu mai bun decât în România.

515 afișări
Imaginea articolului Care sunt românii cel mai bine plătiţi în străinătate

Care sunt românii cel mai bine plătiţi în străinătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit statisticilor portalului de recrutare Tjobs, în ultimii doi ani aproximativ 325.000 de români şi-au găsit un job în străinătate, ceea ce a dus şi la subţierea numărului de şomeri pe plan naţional. Cât priveşte salariile, criza a scăzut lefurile şi în ţările europene, sume care s-au menţinut totuşi net superioare celor plătite în România.

Statisticile Tjobs arată că, în ultimii doi ani, 325.000 de români şi-au găsit un loc de muncă în străinătate, în 65 de ţări, cei mai mulţi preferând Europa, şi în 33 de domenii diferite.

Salariile propuse au variat în funcţie de meseria aleasă, de calificările şi de domeniul de activitate, minimul fiind de 400 euro/lună, iar maximul de 6.000 euro/lună.

Citeşte mai multe despre românii cel mai bine plătiţi în străinătate pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici