Cârnaţi prăjiţi cu muştar şi pâine, pentru donatorii de sânge din Covasna

Donatorii de sânge din judeţul Covasna primesc, pe lângă tichetul de masă prevăzut de lege, şi o mâncare caldă, respectiv o porţie de cârnaţi prăjiţi cu muştar şi pâine, oferit de sponsori.

196 afișări
Imaginea articolului Cârnaţi prăjiţi cu muştar şi pâine, pentru donatorii de sânge din Covasna

Cârnaţi prăjiţi cu muştar şi pâine, pentru donatorii de sânge din Covasna (Imagine din arhivă; Marian Hanciarec/Mediafax Foto)

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna, dr. Andy Rosin, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că centrul a obţinut sponsorizări din partea unor unităţi de prelucrare a cărnii din judeţ, precum şi a unei fabrici de apă minerală, de îngheţată şi a unor brutării, astfel că poate oferi donatorilor de sânge şi o mâncare caldă şi un desert, în afara tichetului de masă prevăzut de lege.

Potrivit sursei citate, covăsnenii, după ce donează sânge, primesc şi o porţie de cârnaţi prăjiţi cu muştar, pâine, o sticlă cu apă minerală şi îngheţată.

Dr. Andy Rosin a spus că faţă de luna iulie a anului trecut, acum numărul donatorilor de sânge a crescut cu peste 25 de procente, dar nu din cauza crizei economice, ci pentru că mulţi voluntari tineri au mobilizat alţi tineri să doneze sânge.

De asemenea, angajaţii centrului se deplasează foarte mult şi în teritoriu pentru a colecta sânge.

În ultimii ani Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna a organizat mai multe acţiuni prin care a încercat să îi mobilizeze pe cetăţeni să doneze sânge.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici