Carne de cal găsită în pastă de mici produsă de două firme

Două firme de prelucrare a cărnii au fost amendate cu câte o mie de lei de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, după ce în compoziţia pastei de mici pe care o comercializează a fost depistată carne de cal.

175 afișări
Imaginea articolului Carne de cal găsită în pastă de mici produsă de două firme

Carne de cal găsită în pastă de mici produsă de două firme (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Directorul coordonator al DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat, luni, că a dispus verificarea tuturor agenţilor economici care produc, depozitează distribuie şi valorifică pastă de mici şi carne tocată, în vederea depistării în compoziţie a cărnii de cal.

El a menţionat că din 21 de probe examinate în două a fost găsită carne de cal.

Dulgheru a spus că în aceste cazuri carnea a fost confiscată, iar agenţii economici respectivi, unul din Botoşani şi celălalt din comuna suceveană Liteni, au fost amendaţi cu câte o mie de lei fiecare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici