Carne expirată din aprilie şi mizerie în restaurante din judeţul Sibiu. 33 de localuri închise

Nereguli grave la mai mulţi operatori economici din judeţul Sibiu. 33 de localuri au fost închise temporar până îşi rezolvă problemele, iar valoarea amenzilor, în doar două zile, sa ridicat la 1,25 milioane lei.

491 afișări
Imaginea articolului Carne expirată din aprilie şi mizerie în restaurante din judeţul Sibiu. 33 de localuri închise

Carne expirată din aprilie şi mizerie în restaurante din judeţul Sibiu. 33 de localuri închise

Luni şi marţi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat o amplă acţiune de control la operatori economici din judeţul Sibiu.

Echipele de comisari au verificat, în cele două zile, 94 operatori economici.

Principale abateri constatate au fost: utilizarea, în cadrul blocului alimentar, a unor echipamente neigienizate, comercializarea/folosirea unor legume şi fructe modificate organoleptic, comercializarea/folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită, utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, expunerea la comercializare a unor produse alimentare neetichetate, folosirea unor cântare fără verificare metrologică, existenţa pavimentului neigienizat, depozitarea neconformă a produselor alimentare, lipsa graficului de schimb ulei, pentru baia de prăjire şi lipsa informaţiilor referitoare la ingredient, cantităţile acestora şi substanţele alergene din lista meniu.

În urma neregulilor, s-au dat amenzi de 1,25 milioane lei şi 35 de avertismente, au fost oprite temporar de la vânzare produse cu abateri de informare în valoare de peste 250.000 lei, respectiv produse neconforme în valoare de peste 100.000 lei. Comisarii au dispus, totodată, oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 33 de operatori economici.

„Situaţiile cu care ne-am confruntat la Sibiu, din păcate, arată două direcţii clar greşite. Pe deoparte, operatorii economici nu înţeleg să respecte actele normative în vigoare, pe de altă parte, colegii noştri au desfăşurat, până acum, acţiuni de control superficiale care nu au ajutat nici consumatorul, nici activitatea comercială a celui verificat. Este de neimaginat cum, în cea mai circulată zona a Sibiului, pot exista astfel de abateri cu un potenţial ridicat de pericol la siguranţa consumatorilor. Sper că acest semnal va schimba fundamental în bine activitatea colegilor noştri”, declară Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici