Cartel Alfa: Valoarea salariului minim de 670 de lei anunţată de Guvern este, de fapt, decisă de FMI

Valoarea salariului minim de 670 de lei anunţată de Guvern este de fapt aceeaşi cu cea sugerată de reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), deci nu este o decizie a Executivului, ci a FMI, a declarat, miercuri, vicepreşedintele "Cartel Alfa", Liviu Apostoiu.

19 afișări
Imaginea articolului Cartel Alfa: Valoarea salariului minim de 670 de lei anunţată de Guvern este, de fapt, decisă de FMI

Cartel Alfa: Valoarea salariului minim de 670 de lei anunţată de Guvern este, de fapt, decisă de FMI (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit lui Apostoiu, această cifră era stabilită dinaintea întâlnirii de marţi seara de la Ministerul Muncii între sindicate, patronate, Ioan Botiş şi Gheorghe Ialomiţianu, dar sindicatelor nu le-a fost înaintată nicio cifră în acest sens.

"670 este aceeaşi cifră cu cea sugerată de FMI, deci nu a decis Guvernul nimic, ci FMI", a spus Apostoiu.

În opinia liderului sindical, reprezentanţilor salariaţilor nu le-a mai rămas decât o singură soluţie, aceea de a încerca să negocieze un salariu mai mare prin contractul colectiv de muncă.

Premierul Emil Boc le-a prezentat, miercuri, parlamentarilor coaliţiei, variante privind Legea salarizării unitare, arătând că salariul minim pe economie ar urma să fie de 670 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici