CAS-ul pentru condiţii deosebite de muncă, redus din decembrie 2009

Contribuţia de asigurări sociale plătită de angajator pentru condiţii deosebite de muncă va fi redusă cu 1,5 puncte procentuale, de la 32,5% la 31%, iar contribuţia de asigurări sociale pentru condiţii speciale de muncă va fi diminuată cu 0,5 puncte, de la 37,5% la 37%, începând cu 1 decembrie 2009.

89 afișări
Imaginea articolului CAS-ul pentru condiţii deosebite de muncă, redus din decembrie 2009

CAS-ul pentru condiţii deosebite de muncă, redus din decembrie 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Cota de CAS pentru condiţii normale de muncă va fi menţinută la 27,5%, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate recent de Guvern.

Contribuţia de asigurări sociale este calculată la fondul total de salarii brute lunare şi la veniturile brute lunare ale angajaţilor.

Cota contribuţiei individuale de asigurări sociale este de 9,5%, indiferent de condiţiile de muncă.

Condiţiile deosebite de muncă presupun un grad mare de expunere la risc a angajaţilor, în timp ce locurile de muncă în condiţii speciale sunt caracteristice unităţilor miniere, zonelor afectate de radiaţii, aviaţiei civile şi activităţii artistice (acrobat, dresor, cascador).

Citeşte şi:

Reducere CAS de două puncte procentuale după 1 iulie 2009

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici