Casa Breslelor, una dintre cele mai vechi clădiri din Bucureşti, a fost scoasă la vânzare. Care este preţul pentru clădirea ridicată de arhitectului Luigi Ludovic Lipizer

  • Casa Breslelor, una dintre cele mai vechi case din Bucureşti, a fost scoasă la vânzare la preţul de 450.000 de euro.
  • Casa ce se află în Sectorul 3 pe str. Spătaru, casa are 12 camere, cinci băi şi un teren de 381 de mp.
12231 afișări
Imaginea articolului Casa Breslelor, una dintre cele mai vechi clădiri din Bucureşti, a fost scoasă la vânzare. Care este preţul pentru clădirea ridicată de arhitectului Luigi Ludovic Lipizer

Foto: Soteby's International România

Clădirea de 508 mp în stil neo-gotic este operă a arhitectului Luigi Ludovic Lipizer, sosit în Bucureşti din spaţiul Imperiului Austriac la jumătatea sec. XIX. 

"Lipizer este proiectantul şi beneficiarul casei construită între 1859-1862 (aceasta o face una din cele mai vechi case de arhitecţi cunoscute, alături de Casa Burelly-Mincu). Arhitectul a mai semnat un număr de clădiri prestigioase precum Casa Librecht-Filipescu, actuala Casă a Universitarilor şi Casa Bosianu, în prezent Observatorul Astronomic din Parcul Carol.

Lipizer îmbrăţişează stilul neo-gotic, exprimat în Europa în secolele XVIII-XIX, iar această opţiune face ca imobilul să arate ca o hală cu destinaţie comercială din Evul Mediu şi să fie cunoscut azi drept Casa Breslelor - se consideră că statuile amplasate pe coloanele cu capiteluri şi protejate de baldachinuri minuţios decorate reprezintă diverse profesii. Ferestrele au ancadramente cu ocniţe cu cornişă ruptă şi încadrări în coloane; sub ferestre sunt careuri cu decoraţie goticizantă. Cornişele profilate au şi funcţie practică căci ascund sistemul de preluare a apelor pluviale. Ogive, rozete, baghete şi secţiuni octogonale ale soclului, statuetele, sugestia de turn şi acoperişul crenelat conturează atmosfera medievală a neo-goticului şi unicitatea acestui stil în peisajul bucureştean. La interior se evidenţiază ierarhizarea încăperilor prin înălţime", se arată în descrierea publicată pe site-ul Soteby's International România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici