Căsătoriile nu mai sunt la modă. Topul ţărilor în care cei mai mulţi copii se nasc din relaţii extraconjugale. Cum arată situaţia în România?

  • Procentul copiilor născuţi în afara căsătoriilor în UE a fost de 42% în 2018, iar în România puţin peste 30%
  • În Franţa, şase din zece copii se nasc în afara unei căsătorii
3269 afișări
Imaginea articolului Căsătoriile nu mai sunt la modă. Topul ţărilor în care cei mai mulţi copii se nasc din relaţii extraconjugale. Cum arată situaţia în România?

Topul ţărilor în care cei mai mulţi copii se nasc din relaţii extraconjugale

Procentul copiilor născuţi în afara căsătoriilor în UE a fost de 42% în 2018, iar în România puţin peste 30%, într-un clasament condus de Franţa, unde şase din 10 copii sunt născuţi în afara unei căsătorii, arată datele Eurostat.
 
Media UE este cu 17 puncte procentuale peste valoarea din 2000 şi semnalează noi modele de formare a societăţii, alături de modelul tradiţional în care copiii s-au născut în cadrul unei căsătorii.
 
În 2018, naşterile extraconjugale au depăşit naşterile în interiorul căsătoriilor în opt state membre ale UE: Franţa (60%), Bulgaria (59%), Slovenia (58%), Portugalia (56%), Suedia (55%), Danemarca şi Estonia (ambele 54%), precum şi Olanda (52%).
 
Grecia şi Croaţia se aflau la celălalt capăt al spectrului, împreună cu Lituania şi Polonia, peste 70% din naşterile din fiecare dintre aceste state membre venind din căsătorii.
 
Naşterile extramaritale au crescut în aproape fiecare stat membru al UE în 2018, comparativ cu anul 2000. Excepţiile sunt Estonia, Letonia şi Suedia, care au rămas relativ stabile, cu o scădere cu mai puţin de 1 punct procentual.
 
Ţările iberice, Portugalia şi Spania, au fost cele două ţări în care naşterile în afara căsătoriei au crescut cel mai mult între 2000 şi 2018 (+33,7 şi, respectiv, +29,6 puncte procentuale).
 
În România procentul copiilor proveniţi din afara căsătoriilor era în 2000 de circa 25%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici