Căşuneanu spune că nu mai are calitatea de inculpat, ci de învinuit în dosarul senatorului Voicu

Costel Căşuneanu s-a prezentat, vineri, la DNA, el spunând că nu mai are calitatea de inculpat în dosarul în care este acuzat Cătălin Voicu, ci de învinuit, după ce, la solicitarea avocaţilor său, procurorul şef Daniel Morar a infirmat ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale pe numele lui.

29 afișări
Imaginea articolului Căşuneanu spune că nu mai are calitatea de inculpat, ci de învinuit în dosarul senatorului Voicu

Căşuneanu spune că nu mai are calitatea de inculpat, ci de învinuit (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Omul de afaceri Costel Căşuneanu a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că el nu a dat bani decât cu titlu de împrumut, admiţând astfel că a dat într-adevăr 200.000 de euro cuiva, fără a preciza cui.

Legat de contractul pentru care i-ar fi oferit bani senatorului PSD Cătălin Voicu ca să intervină pe lângă magistraţi de la instanţa supremă, Căşuneanu a arătat că acel contract a fost câştigat de "nişte străini" care "au cerut cu 50 de miliarde mai mult decât ceream eu".

Costel Căşuneanu a precizat că s-a prezentat instanţei cu o cerere de anulare a acelei licitaţii pentru că firma câştigătoare a cerut o sumă mult mai mare decât propusese firma sa şi totuşi a câştigat.

Căşuneanu a arătat că şi în această situaţie tot el a fost "cel chemat la DNA". El a spus că la ieşirea de la DNA va fi o declaraţie completă în care să lămurească toate acuzaţiile care i se aduc de procurori.

"Nu e vorba de alte sume decât de sume oferite cu titlul de împrumut, respectiv 200.000, dar care precizez încă o dată, este un împrumut şi nu vreau să intru în alte detalii acum. Aţi spus că sunt inculpat, de ce după aceea nu aţi spus şi că Daniel Morar mi-a admis plângerea şi a infirmat ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale pe numele meu", a declarat Căşuneanu.

Căşuneanu a fost la DNA şi joi, surse judiciare declarând, pentru MEDIAFAX, că procurorii i-au adus la cunoştinţă o nouă acuzaţie.

Vineri dimineaţă a fost la DNA şi senatorul PSD Cătălin Voicu. Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Cătălin Voicu o nouă învinuire de trafic de influenţă, pentru că i-ar fi cerut lui Căşuneanu alţi 60.000 de euro, pentru a interveni la magistraţi în vederea soluţionării favorabile a unor dosare ale omului de afaceri, au declarat surse judiciare.

Senatorul PSD Cătălin Voicu nu a vrut să facă nicio declaraţie la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a stat aproximativ o oră.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Voicu le-a cerut, vineri, procurorilor DNA să îl lase să îşi recitească declaraţia dată în faţa anchetatorilor după ce a fost ridicat de aceştia din trafic, la sfârşitul anului trecut. Cererea nu a fost admisă de procurori, care i-au precizat senatorului PSD că nu pot face acest lucru deoarece ţine de strategia anchetei.

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Voicu faptul că pe numele lui s-a mai formulat o acuzaţie de trafic de influenţă, vizând suma de 60.000 de euro pe care ar fi primit-o de la Costel Căşuneanu pentru a interveni la magistraţi să rezolve favorabil un dosar al omului de afaceri. Cei 60.000 de euro i-ar fi fost daţi de Căşuneanu anterior sumei de 200.000 de euro primite de la omul de afaceri, au precizat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici